Vratite crtane prije Dnevnika!

Ivor Car

11. siječnja 2006.

Vratite crtane prije Dnevnika!

Nostalgija je opaka stvar, što je vidljivo i na primjeru peticije za povratak glasovitog termina emitiranja crtanih filmova u 19.15 sati, nešto prije "strašno dosadnog" Dnevnika. Peticija se odnedavno može potpisati na bespućima weba, na sajtu u7i15.com, napravljenom samo za ovu priliku. Do sada se tamo našlo nešto više od 2.000 potpisnika, ali sigurno je da će u sljedećih nekoliko dana taj broj znatno porasti

Crtići, prije Dnevnika na prvom programu, nešto je što je itekako uveseljavalo djecu koja su 19.15 sati svakoga dana željno iščekivali, koliko i današnja djeca priželjkuju novi mobitel. Danas odrasli ljudi taj termin vežu za neka bolja vremena, pa ne čudi što potpisnika peticije ne manjka.

- Crtić u 7 i 15 na 1. programu je institucija uz koju su se smijali, veselili, učili i odrastali ljubitelji animiranih junaka svih generacija. Danas je ta tradicija nažalost prekinuta, stoji na web stranici http://www.u7i15.com gdje se može potpisati peticija za povratak termina emitiranja animiranog filma - u 19.15 na prvom programu nacionalne televizijske kuće. Sve što vam je potrebno za potpisivanje je vaša e-mail adresa, a nitko vas neće tražiti cijenjeno ime i prezime.

Peticiju je do sada potpisalo nešto više od 2.000 ljubitelja animiranog filma, a zasigurno će nakon objave u domaćim medijima broj potpisnika u sljedećih nekoliko dana višestruko porasti. Tko stoji iza sajta u7i15.com, potpisan kao "Tvoj profesor Baltazar", nismo uspjeli doznati, ali na početnoj stranici svoju poruku je ostavio i Vinko Brešan, poznati hrvatski filmski redatelj.

- U svoje osobno ime i u ime Zagreb filma podržavam ovu peticiju i veselimo se povratku crtića na prvi program prije Dnevnika, tekst je ispod kojeg je potpisan Brešan, koji trenutno obnaša funkciju direktora Zagreb filma i koji je spremno potpisao peticiju.