TKO JE TU KOME ŠEF: Ministra Vargu ušutkao njegov - glasnogovornik

Ana Benačić

12. studenog 2014.

TKO JE TU KOME ŠEF: Ministra Vargu ušutkao njegov - glasnogovornik

Za početak, malo o internim izrazima. Kada novinar ode u PR ili među glasnogovornike državnih institucija, to se kolokvijalno među radnicima sedme sile naziva "prelaskom na mračnu stranu". Kako to izgleda pokazale su kamere Hrvatske uživo. Josipa Jagića, koji je do prije par mjeseci bio novinar te emisije (i to solidan), toliko je "ujeo Darth Vader" da je izveo nešto bizarno. Svog je novog šefa, ministra zdravlja Sinišu Vargu, laganom primjenom sile - povlačenjem za nadlakticu - odvukao od dojučerašnjih kolega. Ministra je pripustio mikrofonima tek kad je shvatio da pitanje nije tako strašno, odnosno da neće reći ništa o temama koje zbilja interesiraju javnost.

Iako situacija da dužnosnik prima naredbe svojih podređenih PR-ovaca sama po sebi nije nimalo nevjerojatna, čak ni neobična, rijetke su prigode da se ovakva agilnost zabilježi videozapisom. Nervoza i pojačana budnost u Ministarstvu zdravlja također ne iznenađuje.

Varga je ovih dana prosipao svoje bisere po medijima do te mjere da je ispunio i "zapovijed" Hrvatskog novinarskog društva te se ispričao zato što je u onoj gužvi novinare koji kritički pišu o njemu prokazao kao plaćenike. 

 

 

 Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Screenshot HRT