Što je novoga?

Ivor Car

12. siječnja 2004.

Što je novoga?

Nova godina je daleko iza nas, a samim time i ona uobičajena neučinkovitost i lijenost Lupeža. Opet je u praksi dokazano da se rad isplati, jer opet je "pao" novi rekord. To sve savršeno mi odgovara, što se i ne bi moglo reći za pitanje oko pohvale, koje mi teško pada, jer je moram uputiti onome "koji mi je na piku". Što se tiče prošlotjedne ankete – idemo u Europu, svi, pa i 4 asa, evo odmah tu, na

Na Lupigi se opet osjeti ponešto života. Nije da je idealno, ali mnogo bolje nego proteklih tjedana. Radi se skoro na sve strane, pa smo tako prošloga tjedna zabilježili 21 ID, odnosno 21 tekst, što je 33% više nego li tjedan iza. No, nadam se kako je to tek "zaljetavanje" za ovaj tjedan, koji je, zamislite, u potpunosti radni. Kao što rekoh u uvodu "pao" je i novi rekord u broju jedinstvenih posjetitelja. Njih je u petak bilo 1 853, što je daleko iznad prošlog Lupiginog rekorda. Na moju radost, ali na žalost statistike, nema više toliko onih Belgijanaca i Nizozemaca, koji su zadnjih nekoliko tjedana poludjeli za našom igrom Blast Billiards. Ipak igrice nam nisu ni blizu primarne svrhe i bitnoga cilja.

Prošlotjedna anketa pokazala je kako većina Lupeža želi u Europu. Njih 46% je na pitanje Ulazak u EU? odgovorilo sa Ja sam - ZA!!!. Onih koji su PROTIV, poprilično je manje, za pravo čudo, tek za dlaku manje nego onih koji su za 4 asa (točnije ne za dlaku, nego za jedan glas). Čestitamo našim "igračima" na fenomenalnom uspjehu, jer napokon i 4 asa igraju nekakvu ulogu u našim anketama. Dakle, ljudi, idemo mi u Europu. Samo je pitanje kada.

Ovotjedna anketa opet se bavi ozbiljnim stvarima od kojih se nikako ne možemo odmaknuti. Već druga je nedjelja prošla otkako je uveden "onaj zakon o neradu nedjeljom", što teško pada svima onima koji imaju neodoljivu želju za pekarom ili dućanom, a ne za kladionicom i videotekom. Shodno tom, već stečenom, iskustvu, pitamo vas Podržavate li zabranu rada nedjeljom?. Pa da vidimo. Evo ja po prvi puta otkako je anketa ne mogu folirati da sam objektivan, te moram reći kako glasam protiv zabrane, i to sa iskustvom od dvogodišnjeg rada nedjeljom, i to čini mi se svakom  nedjeljom.

A sad na najteži dio, koji ću upravo zbog toga što je najteži maksimalno skratiti. Dakle, pohvala Riječnom raku, bez premca (grrrr), a pokuda, recimo, onom glavonji Edi, koji obećava kolumnu već mjesecima, ali "nikako da se izvuče iz frke". Što se tiče najava i tu ćemo pokazati progres te najaviti jedan putopis. O svemu ćete biti obaviješteni točno na vrijeme, pogotovo vi koji ste upisani u našu mailing listu. Do slijedećeg tjedna još jedan dosadni i besmisleni pozdrav …