Što je novoga?

Ivor Car

4. siječnja 2004.

Što je novoga?

Evo je – prva novica 2004. godine iz neumirućeg serijala novica "Što je novoga", ali nećemo u njoj sumirati proteklu godinu, jer za to smo namijenili neku drugu novicu. Ovdje ćemo se baviti tek učmalošću (i to ne previše, jer takvo je neko vrijeme), pa ćemo podijeliti pohvalu vječnom udarniku, a pokudu rekorderu u prikupljanju istih i prestat ćemo (odnosno ću) govoriti u množini

Dakle, dobro došli u prvu novicu "Što je novoga" u, nadam se, plodnoj i rodnoj 2004. godini. Ništa osobito nije se događalo u proteklih sedam dana. Ušli smo u Novu godinu, a s tim ulaskom kao i svake godine nastupa razdoblje odmora, nerada i izležavanja. Upravo tako bilo je i kod nas, čemu svjedoči tek 14 tekstova, odnosno ID-eva objavljenih na Lupigi u prošlom tjednu, identičan rezultat kao i tjedan prije. Niti s posjetima nije bilo bolje. Učmala atmosfera, koju jedino razbijaju ovi silni Nizozemci i Belgijanci koji svake minute dolaze na sajt, otvore svoju obožavanu igricu i onda ih opet nema. No, ovaj tjedan trebao bi bitno promijeniti stvari, jer razdoblje odmora, nerada i izležavanja prestaje, za neke već sutra, a za neke u srijedu (a blago onima kojima prestaje tek u slijedeći ponedjeljak).

Da sada pređem na prošlotjednu anketu, koja vas je pitala Jeste li vjernik. Potvrdno je odgovorilo nešto sitno preko 50%, dok je svoju vjeru zanijekalo 30% glasača. Za treću varijantu, Ni sam(a) ne znam, odlučio se onaj ostatak do 100%, dakle 20% "ispitanika".

Ovotjedna anketa bavit će se također nekim bitnijim životnim pitanjima, a to je ulazak u Europsku Uniju, kojem gotovo sve europske države teže, a mnogi ne vide neke koristi od toga. Ponudit ćemo samo tri odgovora, a vi nam saopćite vašu odluku, koju vjerujem u glavi čuvate već dugo vremena. Ili ste možda tek sada uzeli sekundu vremena pa razmislili jeste li za ili protiv?

Nevjerojatno, ali istinito je da po treći put za redom pohvalu moram uputiti Bozzi. Osuđen sam na to, ali što jest da jest, počastio nas je s izvrsnim osvrtom na književnu 2003. godinu. S druge strane sada je konačno potvrđeno da je Riječni rak osoba s najviše prikupljenih pokuda i pri tome mi niti najmanje nisu bitne stavke kao što je – joj, pa bio sam na godišnjem – to ne pije vodu, jer nije to od danas. Što se najava tiče tu rubriku ostavljam potpuno praznom sve dok ovaj s najviše prikupljenih pokuda u svom samačkom stanu ne pronađe nesretno izgubljen tekst našeg novog GostaLupeža. Do slijedećeg tjedna – lijep pozdrav.