Što je novoga?

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Što je novoga?

U Što je novoga dominira ljeto, u svakom pogledu. Prvu odrednicu ljeto je dalo ekipi naše redakcije koja se mahom preselila na more. U našoj staroj anketi, pobjednik je privatni smještaj u kojemu ljetuje većina naših posjetitelja, a nova anketa bavi se opet nekim ljetnim aktivnostima, televizijom i pita vas da li više gledate Novu ili HRT.

Došao je i taj tjedan kada je većina naše redakcije uzela svoje stvari i zaputila se u turističke krajeve, gdje će u neradu i zabavi uživati zasada neodređeno vrijeme. Takav razvoj događaja će prvenstveno doprinijeti nedostatkom sadržaja na našoj i vašoj stranici. Dakle, može se reći da je ljeto napokon posjetilo i Lupigu.
U našoj prošlotjednoj anketi saznali smo kako posjetitelji Lupige ljetuju uglavnom u privatnom smještaju. No, velik je broj i onih koji ljetuju sami kod sebe, što može značiti da su im roditelji umjesto webstranica gradili vikendice, pa se sada mogu pohvaliti kako ljetuju sami kod sebe. Podosta je i onih koji na ljetovanju spavaju gdje stignu, a sumnjam na to kako su to mahom članovi ove redakcije. Glavno je da se ljetuje, pa makar i kod kuće.
Izgleda kako je sve u znaku ljeta, pa bi se s ljetom mogla povezati i naša nova anketa. Naime, ljetne vrućine i nedostatak događanja najčešće se izbjegavaju tako da ne izlazite iz stana što neminovno sa sobom povlači i gledanje TV-a. Tako će pitanje nove ankete biti, koji TV program najčešće gledate. Usput je to pitanje vezano uz javne rasprave kako je NovaTV podigla svoju gledanost na uštrb, a koga drugog nego HRT-a. Namjerno smo izostavili OTV, televizijsku kuću koja zaslužuje ukidanje, jer njihov program nije vrijedan spomena.