South Park ponovno na našim malim ekranima!!!

Božidar Alajbegović

11. ožujka 2004.

South Park ponovno na našim malim ekranima!!!

Na ogromnu radost puka na male ekrane se vratio "South park"! Istina, bez Kennyja, koji je u epizodama 6. sezone koje na Nova TV imamo prilike pratiti već od prošle subote, stvarno umro (dok autorski dvojac ne odluči drukčije). Sumnjam da je većini od vas išta o tom genijalnom crtanom serijalu nepoznato, ali oni koji žele potvrditi gradivo, a možda i saznati nešto

* Autori crtića, Trey Parker i Matt Stone, sami daju glasove većini likova!

* Na crtiću uz autore radi 70 ljudi i potrebna su oko tri tjedna za svaku epizodu.

* South Park je stvarno mjesto u blizini Denvera, u američkoj državi Colorado. Mjesto je poznato po najvećem broju viđenih NLO-a i izvanzemljaca po glavi stanovnika, pa nije ni čudno što se u crtiću pojavljuju izvanzemaljci. Tko zna, možda su i autori South Parka izvanzemaljci koji se rugaju Zemljanima? :-)

* Scenarij za svaku epizodu sadrži i tekst Kennyjevog govora, što znači da Kenny zaista nešto govori, makar gledatelji čuju samo mumljanje kroz njegovu kabanicu.

* Radnja u crtiću se gotovo uvijek zbiva zimi. To je zato što animatori nisu znali dobro nacrtati noge svojim likovima, pa su smislili da uvijek stoje do koljena u snijegu. Također, glavni likovi uglavnom ne skidaju kape. Dosad se samo jedna epizoda zbivala ljeti i imala je naslov Ljeto je odvratno.

* Dugometražni crtić South Park: Bigger, Longer and Uncut (1999.) izazvao je mnoga negodovanja, a u Iraku je bio zabranjen zbog, u njemu prikazane, homoseksualne veze Sadama Huseina s vragom.

* U svakoj epizodi crtića se pojavljuje ili se bar spomene neka poznata osoba. Također, razne su poznate osobe dale i svoje glasove u seriji, George Clooney, Brent Spiner, Minnie Driver, Dave Foley, Jennifer Aniston i dr.

* Da, dječak Kenny McCormick u svakoj epizodi umre, a nekad i više puta. U šestoj je sezoni, koju od prošle subote (06.03.2004.) pratimo na programu Nove TV, Kenny mrtav.

* Autori South Parka su mnoge svoje likove nazvali prema članovima svoje obitelji ili ih napravili na temelju nekih poznatih osoba. Npr. roditelji dječaka Stana se zovu Sharon i Randy, kao i roditelji Treyja Parkera, a Stanova sestra se zove isto kao i Treyjeva sestra – Shelly! Roditelji dječaka Kylea zovu se Sheila i Gerald, kao i roditelji Matta Stonea. Jesu li to autori napravili sebe same kao male?

(Preneseno sa Hinetovog portala)