Savršenstvo iluzije kod susjeda

Ivor Car

16. lipnja 2005.

Savršenstvo iluzije kod susjeda

Oni koji se nisu zasitili iluzije, koju nam stalno nude domaći čelnici, svršetak ljeta čekat će zbog najvećeg i svakako najpoznatijeg svjetskog iluzioniste - Davida Copperfielda. Maga, koji je učinio da nestaju avioni, ljudi, pa čak i Kip slobode, po dobru pamte brojni Zagrepčani koji su prije četiri godine nazočili spektakularnom showu u Domu sportova. Ovaj put čovjek sa savršenim iluzijama ipak dolazi tek u bliže susjedstvo

Čini se da se u susjednoj nam Sloveniji pitanje "šatro iluzionista", već odavno riješilo, pa si stoga mogu dopustiti ogromni interes za show velikana iluzije - Davida Copperfielda, koji bi se trebao dogoditi u ljubljanskoj Hali Tivoli, 28. i 29. rujna ove godine. Stoga organizatori najavljuju da će se ulaznice početi prodavati već 1. srpnja, a njihova cijena varirat će, ovisno o položaju, od 10 do 15 tisuća tolara, što je prevedeno u kunska krzna otprilke 300, odnosno 450 kunića.

- Glede na to, da scena in rekviziti za največji svetovni iluzionistični show zavzemajo ogromno prostora, bo število vstopnic za Halo Tivoli prepolovljeno, kažu nam organizatori, a što će reći da će broj od 6.500 osoba koliko ih inače može ugostiti ta dvorana, biti prepolovljen.

Najavljeno je također da se David Copperfield, pravim imenom David Seth Kotkin, posebno priprema za ovaj spektakularni show. Skuplja informacije o Slovencima i Sloveniji, u koju dolazi po prvi puta. Ne sumnjamo kako će progovoriti i slovenskim jezikom, baš kao što je progovorio hrvatskim, prilikom zagrebačkog nastupa od prije četiri godine. Podsjetimo, David je očarao sve prisutne nastupom u Velikoj dvorani Doma sportova, gdje je izveo nekoliko spektakularnih, i, naravno, neobjašnjivih trikova, tako da vam prosto ne bude žao što si tako slatko puni svoj godišnji budžet, koji se mjeri u desetinama milijuna američkih dolara.