Slavimo!

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Slavimo!

Sutra se u Zagrebu očekuje veliko slavlje, vezano uz dolazak naših Olimpijaca iz Salt Lake Citya. Oko 12 sati će biti u Zagrebu. Režim prometa ulicama od aerodroma Pleso do glavnog zagrebačkog trga biti će posebno reguliran. Tramvajski promet također će se odvijati uz teškoće. Nabacuje se i nekim brojkama o sutrašnjem dočeku. Dok se neki zaustavljaju na brojci od 200 000 ljudi, drugi tvrde kako će kroz centar grada prodefilirati oko 500 000 čestitara. Na Trgu je postavljena i velika rola papira dužine jednog kilometra, namijenjena pisanju pohvala upućenih Janici. Više novosti
Sutra se u Zagrebu očekuje veliko slavlje, vezano uz dolazak naših Olimpijaca iz Salt Lake Citya. No, budimo iskreni. Poštujemo moto bitno je sudjelovati, a ne pobijediti, ali čeka se Janica! Ipak ona nam je donijela te medalje s kojima se mi sada ponosimo.

Bitno je već na početku upozoriti da se zbog dolaska Olimpijaca na Trg, sutra vodi poseban režim prometa. Tako će zasigurno biti zatvorena Praška ulica. Zbog velikog broja ljudi koji će posjetiti uži centar Zagreba, pretpostavlja se da tramvaji neće voziti Frankopanskom i Jurišićevom, te Ilicom od Trga Francuske Republike, tako da će se većina tramvajskog prometa odvijati preko Glavnog kolodvora.

Put sportaša od aerodroma Pleso biti će: Ulica Republike Njemačke, Avenija Dubrovnik, Ulica Hrvatske bratske zajednice, Vukovarska, Miramarska, Mihanovićeva, Praška i eto ih na Trgu. Ukoliko ćete se sutra između 11 i 12 sati naći u blizini ovih ulica, pričekajte autobus i mahnite im. Ove navedene ulice će biti također privremeno zatvorene u vrijeme kada će naši sportaši prolaziti njima. Znači oko podneva nema s Istoka na Zapad!

Nabacuje se i nekim brojkama o sutrašnjem dočeku. Dok se neki zaustavljaju na brojci od 200 000 ljudi, drugi tvrde kako će kroz centar grada prodefilirati oko 500 000 čestitara.

Zagrebački gradski ured za prosvjetu i šport, nije bio za prijedlog da sutra u školama ne bude nastave, kako bi učenici podijelili radost s Janicom, ali je ostavljeno prostora za nastavnike koji bi se eventualno upustili u pustolovinu zvanu: vodim učenike na Trg. Takvih će junaka, vjerujem biti malo.

Ovo je bila i zgodna prigoda kako bi se i politika, onako sa strane, umiješala u neke stvari. Tako je Klub mladih stranke Mate Granića, Demokratski centar, jutros na Trg "montirao" ogromnu rolu papira na kojoj građani mogu pisati svoje čestitke Janici. Ideja vrijedna pohvale!
Rola je dugačka jedan kilometar, a više od pola prostora je već popunjeno. Bilježimo jednu čestitku, koja bi otprilike išla ovako: Janice čestitam na postignutim sportskim uspjesima, ali nemoj zapustiti svžoje obrazovanje! Profesorica .... Ova upadica vjerojatno je nadahnuta sinoćnjom reprizom "Svlačionice" s Janicom, gdje je spomenuto kako olimpijska pobjednica u tri discipline ima završenu samo Osnovnu školu.