Mala krijumčarka

Vuk

14. ožujka 2002.

Mala krijumčarka

Svi znamo priču o crvenkapici. Majka pošalje kćerku bolesnoj baki s kolačima kako bi joj uljepšala dan. U Kolumbiji je napravljena nova verzija te popularne bajke u kojoj je zločesti vuk bila newyorška policija, a crvenkapica mala Kolumbijka
Na newyorškom aerodromu "J.F. Kennedy" carinici su otvorili prtljagu petogodišnje djevojčice koja je upravo doputovala iz Bogote. Unutra su našli kilogram heroina. Ova najmlađa krijumčarka u povijesti SAD-a doputovala je sama, bez roditelja, bez pratnje. Socijalna služba kasnije je doznala da je djevojčicu na avion stavila majka, dok ju je u New Yorku trebala pokupiti baka. Baku policija nije dirala, ali su Ameri obavijestili kolumbijsku policiju o događaju pa je u gradu Cali uhićena Myrian Lorena Conde (31).
Majka, koja je od kćerke napravila mladu krijumčarku priznala je kako je kćerku poslala kod bake kako bi provela neko vrijeme s njom. Ona ju je spremila i spakirala, ali kako kaže nema pojma tko je djetetu stavio drogu u kovčeg. Pošto je od prije poznata kao krijumčarka i bivša stanovnica zatvora u SAD-u, gdje je uostalom rođena "mala krijumčarka" i gdje joj se iz istih razloga nalazi i muž, nitko joj ne vjeruje. Kolumbijska policija čak tvrdi kako je Myrian nakon uspjeha sa kćerkom na put planirala poslati i osmogodišnjeg sina sa istim paketom. Al' će djeca imat šta pričati vršnjacima u školi!