LUPIGA VIDIO & SNIMIO: Predrag Lucić i Boris Dežulović - „Melodije kome i Komore“

Ivor Fuka

12. studenog 2013.

LUPIGA VIDIO & SNIMIO: Predrag Lucić i Boris Dežulović - „Melodije kome i Komore“

Teško da bi još nešto više od igle moglo stati u zagrebački caffe bar No sikiriki, gdje se u subotu navečer nakrcalo više od stotinjak duša željnih slušanja „Melodija kome i Komore“ u izvedbi Predraga Lucića i Borisa Dežulovića. Opasno uigrani dvojac je oduševio publiku, ništa manje od toga se nije ni očekivalo. Ali vrijedi spomenuti i da ovoliko pozitivne energije kod publike, pri čemu ovo o energiji ne koristimo kao neku uistinu prožvakanu floskulu, dugo nismo vidjeli na jednom mjestu. Kao što smo i obećali, omanja Lupigina ekipa našla se u subotu u „No sikirikiju“ i za vas zabilježila te montirala „Melodije kome i Komore“ Studija LuDež. Za početak vam donosimo ovu dvadesetominutnu snimku.

„Hvala vam što se obistinila prognoza jednog mog prijatelja koji je rekao da će zbog divnih vremenskih prilika u Zagrebu ovdje večeras biti puno manje ljudi nego što smo očekivali“, započeo je prvi glas ovog dueta, Predrag Lucić pa odmah, bez nepotrebnog odugovlačenja, zajedno s „Onim Desno Od Lucića Što Otvara Usta“ započeo prvu numeru, napominjući kako se radi o najstarijoj pjesmi koju izvode. Naime, „Euroslavija“ je napisana davne 1994. godine i objavljena u danas upokojenom Feral Tribuneu, a na kojeg nas je podsjetio Dežulović s majicom na kojoj je istaknut tako dobro nam poznat logo Ferala.

Boris Dežulović
Raspjevani Tozovac (FOTO: Lupiga.Com)

To je samo bio uvod u fantastičnu večer u „No sikirikiju“ iz kojeg, koliko se dalo primijetiti, nitko nije izašao nezadovoljan. Gotovo tri sata Lucić&Dežulović oduševljavali su one koji su imali tu sreću da se uguraju u ovaj zagrebački kafić, a u uistinu opsežnom repertoaru našlo se mjesta i da Dežulović pročita ponešto iz svoje razorne zbirke pjesama znakovita naslova „Pjesme iz Lore“.

S obzirom na temu koja, uz ćirilicu, najviše razdire hrvatsku javnost posljednjih mjeseci, naravno da se nije zaobišla ni svojevrsna posveta inicijativi „U ime obitelji“ i brojnim njenim simpatizerima u vidu stihova: „U Svemiru sve je čisto, Ka istom ne stremi isto; Tamo nema opačina, Nije Svemir pederčina“ koja je također svojevremeno obavljena u Feralu pod naslovom „ZNASA lansira HDZ-ovce u Svemir jer tamo nema homoseksualaca“. Ne brinite, nije zaobiđen ni Marko Perković Thompson, na čiju smo glazbu čuli nekoliko prepjeva, poput „Moj Dylane pobratime mio“, pa čak i neke numere koje inače, kako kažu momci iz Studija LuDež, baš i ne izvode u Hrvatskoj.

Predrag Lucić
Dvojac bez kormilara (FOTO: Lupiga.Com)

Kao što smo i obećali, omanja Lupigina ekipa, našla se u subotu u „No sikirikiju“ i za vas zabilježila te montirala „Melodije kome i Komore“. Za ovu priliku donosimo vam ovu dvadesetominutnu snimku iz koje ćete se, nadamo se, uvjeriti da nastupe Lucića i Dežulovića svakako vrijedi pogledati.

 

 

 

Lupiga.Com