Lazić&Kožul autori epizoda 'Bitange i princeze'

Božidar Alajbegović

3. veljače 2006.

Lazić&Kožul autori epizoda 'Bitange i princeze'

Lazić & Kožul, nomadski dvojac dobro poznat i po zajedničkom autorstvu romana 'Gori domovina' dobili su odriješene ruke od HRT-a da napišu scenarij za nekoliko epizoda serije 'Bitange i princeze'. U nastavku vam donosimo sinopsise epizoda od kojih se prva emitira već danas, a kada će se emitirati ostale još se ne zna budući da, kako Lazić&Kožul kažu "kreteni s HRT-a ionako pomiču seriju kako god im dođe"

Od ovoga tjedna, HRT2 petkom u 20.10 sati počinje emitirati stoposto autorske Lazić&Kožul epizode serije 'Bitange i princeze'. Bit će ih pet komada, na prve autori tvrde da su osobito ponosni, a ni druge dvije nisu za baciti.

03.02. LJUBAVI U OFSAJDU

Zbog nebrojenih poziva na telefonski broj u Santjago de Cileu, Gazda dobiva astronomski račun, pa počinje sumnjati da je Lucija lezbijka. Robi i Irena, koji su u prošloj epizodi ostali bez posla, snalaze se kako znaju: Irena pokreće vlastiti hotlajn, a Robi izlazi s Elvirom, muškobanjastom nogometnom sutkinjom, ne bi li preko veze doznao namještene rezultate finske druge lige. Teo, koji još uvijek taji svoju vezu s Lucijom, dobiva naizgled nemogući zadatak: na sudu obraniti skupinu glazbenika koja je u restoranu NK Jurišnik bez dozvole izvodila hitove Vlade Kalembera. Sve završava, kako i dolikuje ovakvim pričama, lakim notama i razbijanjem birtije.

Zanimljivost: Momci iz grada su za potrebe ove epizode neovlašteno izveli dio hita Jasne Zlokić!

Posebni gosti: Ibrica Jusić kao predstavnik Glazbene unije i Momci iz grada kao VIS Momci iz grada.

Kada će se emitirati epizode nakon ove, još se ne zna, budući da, kako Lazić&Kožul kažu "kreteni s HRT-a ionako pomiču seriju kako god im dođe. Na primjer, 10.02. je otvaranje ZOI, pa pušimo. Sve nas to dovodi do zanimljivosti poput termina epizode napisane prigodno za Valentinovo, čije se emitiranje, zbog ranijih sportskih prijenosa, ionako već pomaklo na 03.03. Izgleda da HRT ostaje vjeran svojoj tradiciji da božićne epizode prikazuje u ljeto i obratno, i tko nam je kriv što se trudimo pratiti kalendar kad smo glupi i ne znamo razliku između komercijalne i javne televizije." 

U svakom slučaju, ovdje su najavice idućih epizoda, pa kad budu, bit će.

PASJA LJUBAV (poznata i kao NAJBOLJA EPIZODA)

Robi dolazi na glumačku audiciju za film Bilo jednom u Jajcu, povijesnu dramu o prijateljstvu dvojice muškaraca koje ni represivni režim nije mogao slomiti' producenta Yvesa Milića (Mario Kovač) i redatelja Luke Smole (Filip Nola). No, Yves ima druge planove, pa Robija upošljava kao osobnog trenera njegove pudlice Sabine. Kazo dobiva otkaz u videoteci, ali ubrzo postaje akviziter DJovanija, kralja tjestenina (Slavko Brankov), a njegov posao u videoteci preuzima erotoman Sale D. Irena se za brzu lovu uključuje u program testiranja lijekova, što u njoj probudi nenadani interes za porilukom i tajnom piramida ...

Zanimljivost: Mario Kovač je i u stvarnom životu gay!

Posebni gosti: Filip Šovagović kao psihopat Mate Taraba, Toni Cetinski kao Toni Cetinski i Miljenko Kokot kao glas Miljenka Kokota.

VRUĆA EPIZODA SA SAUNOM

Kazo, pod lažnim brkovima i imenom DJani Kazinoti, kreće u door-to-door prodaju DJovanijeve tjestenine, no već prvoga dana pošla naleti na serijskog ubojicu. Gazda zatvara kladionicu i odlučuje ući u biznis s lijepom umjetnošću: u videoteci će sada, pored filmova, iznajmljivati i slike, pa Sale dobiva zadatak da do svečanog otvorenja galerije naslika cijeli postav. Yves Milić zakazuje poslovni sastanak s Robijem u sauni. Irena se nenadano obogatila, nagodivši se za odštetu s farmaceutskom industrijom, pa kreće u cjelodnevnu proslavu, ne sluteći da će do kraja dana sresti ljubav svog života.

Zanimljivost: saune su u Finskoj uobičajen dio prosječnog domaćinstva!

Poseban gost: Davor Gobac kao Tomica Krzman, konceptualni umjetnik.

HITCHCOCKOVSKA NAPETICA!

Kazo, u uvjerenju da je Irenin novi dečko serijski ubojica, smišlja pakleni plan kojim će ga razotkriti, a u sve to uvlači i Robija. Lucija, zabrinuta za budućnost svoje veze, odvlači Tea kod Lejdi Miriane, vračare, proročice i ljubiteljice životinja. Sale je postao uvaženi umjetnik pa je digao. Konobar Armando uzima bolovanje pa se odluči opustiti uz dobar ljubavni film. Tomica Krzman priprema večeru sumnjivih sastojaka. Napetost je na vrhuncu: hoće li Robi i Kazo pojesti Irenu?!

Zanimljivost: Lazić&Kožul su za potrebe ove epizode uistinu izučavali tarot!

Poseban gost: Vicko Budilica kao policajac Glista.

VALENTINOVO!

Teo brani dilera droge i kako bi dokazao njegovu nevinost, usput proguta tabletu andola. Luciji u posjet dolazi baba Manda i nipošto ne smije saznati za Tea! No na Lucijinu nesreću, Teo je iznimna raspoloženja ... za razliku od Kaze koji, sav očajan što i ovog Valentinova samuje, riješi naći utjehu na Internetu, pa otvara blog (kazo.blog.hr), koji već nakon prvog posta ruši sve rekorde popularnosti. Sale, kojeg je svijet umjetnosti prožvakao prije nego što se snašao, svim silama pokušava dobiti natrag posao u videoteci. Robi nema problema s poslom, jer radi kao konobar u pubu, gdje se priprema veliki house-parti za zaljubljene ...

Zanimljivost: u ovoj će epizodi doći do neočekivanog seksa između dvoje ključnih protagonista!

Posebni gosti: Duško Ćurlić kao Diler i Tonči Kožul kao DJ Mind Taker.

Pozivamo vas da pogledate što se događa kada Lazić&Kožul dobiju odriješene ruke.