Smogovci tuže HRT

Ivor Car

6. travnja 2005.

Smogovci tuže HRT

Čini se kako legendarni Smogovci nisu zadovoljni odnosom Hrvatske televizije, koja uzima, a ništa ne daje. Zbog toga su se neki od glumaca u tom najboljem televizijskom izdanku u povijesti ovih prostora, pobunili, a među njima je i zasigurno najsimpatičniji lik – Kumpić (Božidar Koščak). A sve to zato što oni jesu dovoljno veliki, ali nisu dovoljno glupi

Večernji list u svome današnjem broju donosi sljedeću priču:

- Po ugovorima o reprizama televizija nam je dužna isplatiti postotak honorara. Za jedno repriziranje Smogovaca dobili smo novac, ali za drugo i ono koje je emitirano preko satelita nismo primili niti lipe.

Upozorili smo odgovorne na Televiziji da nisu ispoštovali ugovorne obveze, a budući da povratnog odgovora nije bilo naš odvjetnik podigao je na sudu tužbu protiv HTV-a - informirao nas je glumac Božidar Koščak, koji u Smogovcima igra Kumpića.

Odvjetnik Pavao Fellner zastupat će na sudu, uz Kumpića, glumicu Višnju Babić i glumce iz serije Ivicu Zadru i Tomislava Štrigu. Zanimalo nas je što je s ostalom glumačkom ekipom iz Smogovaca.

- Drugi nisu potpisali ugovore o reprizama ili su ih u međuvremenu izgubili, kao moj prijatelj Cigo koji igra Crnog Jacka u seriji - dodao je njegov Kumpić Božidar Koščak.