KONFABULATOR: Otvorila se zemlja i u Hrvatskom saboru, istražuje se što je uzrokovalo novu rupu u Hrvatskoj

Vjeran Grković

8. ožujka 2013.

KONFABULATOR: Otvorila se zemlja i u Hrvatskom saboru, istražuje se što je uzrokovalo novu rupu u Hrvatskoj

Nekoliko vatrogasnih postrojbi stiglo je oko 15 sati pred zgradu Hrvatskog sabora u kojoj trenutno vlada opsadno stanje. Naime, kako doznaje ekipa Konfabulatora, vatrogasci su na Markov trg stigli nakon dojave da se u sabornici otvorila zemlja te se pojavila rupa duboka nekoliko metara, samo dan nakon što se manja rupa pojavila u nedalekom Krležinom Gvozdu. Kako doznajemo ozlijeđenih nema, iako se nemili događaj zbio usred žestoke replike jednog saborskog zastupnika, ispod kojeg se otvorila zemlja

Nakon nekoliko „otvaranja zemlje“ diljem Hrvatske, a posljednji slučaj dogodio se jučer u Krležinom Gvozdu gdje se na cesti pojavila golema rupa, duboka čak metar i pol, novi nemili događaj zabilježen je niti 400 stotine metara zračne linije prema jugoistoku. Točna lokacija je spomenik kulture, znamenita zgrada Hrvatskog sabora.


Vatrogasci na zadatku (FOTO: Novi list)

Kako doznajemo zemlja se otvorila usred burne saborske rasprave. Svjedoci događaja uzbuđeno su nam preko telefona prepričali kako je samo nekoliko trenutaka prije otvaranja ambisa, jedan zastupnik iz redova Socijaldemokratske partije uzeo riječ, replicirajući saborskom zastupniku iz oporbe, koji je nešto ranije ustvrdio da SDP nema veze sa socijaldemokracijom.


Zgrada Sabora (FOTO: Lupiga.Com)

„Neka se odmah otvori zemlja ispod mene ako mi nismo socijaldemokrati“, zavapio je SDP-ov zastupnik, a čim je završio rečenicu u sabornici se čula potmula tutnjava koja je dolazila iz zemljine utrobe. Saborsko osiguranje učas je ispraznilo dvoranu od uspaničenih sabornika, nakon čega se na lijevoj strani dvorane, među saborskim klupama, otvorila golema rupa.


Dio dvorane gdje se otvorila zemlja (FOTO: Lupiga.Com)

Trenutno vatrogasci osiguravaju mjesto događaja na koje su stigle i jake policijske snage, a očekuje se i dolazak ekipe iz Stožera za upravljanje kriznim situacijama, kojoj će se pridružiti i nekoliko geologa, ne bi li se otkrilo zbog čega se otvorila rupa u zemlji. Za sada se ne isključuje niti mogućnost da se radi o terorističkom činu ili dotrajalosti zgrade, o čemu smo nedavno pisali.

Uskoro opširnije …

Lupiga.Com