Kladioničarski rekord

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Kladioničarski rekord

Ovaj vikend u engleskim će kladionicama biti uplaćeno oko 150 milijuna funti, od kojih će 12 otpasti na današnji nogometni susret između Argentine i Engleske. Ljubitelji klađenja, željni lake i brze zarade mogu se kladiti čak i na opciju da li će David Beckham na toj utakmici dobiti crveni karton ili neće.
Suma koja će se sutra naći u engleskim kladionicama mogla bi preći nevjerojatnu cifru od 12 milijuna funti (oko 137 milijuna kuna), koliko će se novca staviti na ishod današnje utakmice svjetskog nogometnog prvenstva između Argentine i Engleske. To će biti najveća uplaćena svota novca u povijesti engleskog kladioničarstva. Na kladionicama su Argentinci favoriti, ali se patriotski raspoloženi Englezi masovno klade na pobjedu svoje nacionalne vrste.
Osim uobičajenih mogućih oklada; na rezultat, poluvrijeme, broj golova, možete se kladiti i na neke neobične stvari. Jedna od takvih mogućnosti je oklada: da li će kapetan engleske reprezentacije, David Beckham biti isključen na toj utakmici.
Na prošlom svjetskom prvenstvu u Francuskoj, ova dva tima su se susrela u osmini finala, a kao bolji nakon izvođenja jedanaesteraca izašla je Argentina. Tada je upravo Beckham bio jedan od najvećih tragičara dobivši crveni karton u 47. minuti.
Ova utakmica samo je dio kladioničarskog vikenda iz snova u kojem će biti uplaćeno oko 150 milijuna funti, budući da se u ponudama osim utakmica svjetskog nogometnog prvenstva, nalaze i ponude za oklade na boks meč između Lennoxa Lewisa i Mikea Tysona, te na najstariju konjičku utrku na svijetu, Derby.