Kada ti buldožer remeti mir

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Kada ti buldožer remeti mir

Što raditi kada vas buldožer prekine u romantičnom večernjem objedu? Naravno, ne s bukom koju proizvodi ta opaka mašina, već s direktnim napadom na vašu kuću prilikom čega vam u trenu sruši krov, baš kao od šale, a vi ni krivi ni dužni. Kako se ovaj slučaj dogodio u zemlji koja naučava slobodu i pravo, zanimljivo će biti čuti koliko zelembaća može poništiti njihove pretrpljene strahove.
Siguran sam kako vam je u kuću upadala masa stvari, kao što je snijeg, pepeo i slične sitnice. Isto tako sam siguran da vam u kuću nikada nije upalo nešto kao što je, recimo, buldožer. Upravo to se dogodilo jednom američkom paru s prebivalištem u Hollywoodu i to baš usred romantične večere. Da ne bi bilo kakve zabune, za svaki slučaj ću napomenuti kako nije riječ o onom poznatijem kalifornijskom Hollywoodu, već o malenom istoimenom mjestašcetu na Floridi, nedaleko od Miamija.
Buldožer je u naselje ovih nesretnika došao porušiti neke kuće koje su bile predviđene za "odstrjel", ali čini se kako se vozač buldožera malo zanotao ili je pak notorni radoholičar, pa je krenuo rušiti i kuću koja nije u planu i programu. Baš u trenutku kada su Carlos Suarez i Yesenia Reys uživali u večernjem objedu, na kuću im se nabrijao buldožer. Prije negoli je itko primjetio što se događa, golema makina je u dva navrata opalila po kući što je bilo dovoljno za rušenje dijela krova. No u ovoj nesreći par je imao sreće. To što nisu stradali mogu zahvaliti dobrim susjedima koji su primjetivši da se buldožer namjerio na pogrešnu kuću, digli urnebesnu viku i galamu na onoga jadnog notornog radoholičara, koji je na svoju žalost morao prekinuti započeto. Identično je reagirala i Yesenia kada se uspjela iskobeljati iz kuće i dokopati vozača. Njene riječi prenosimo u dvije varijante, hrvatskoj i engleskoj:
-Dovraga šta radite to ljudi?
-What the hell are you guys doing?
Procjenjeno je kako šteta iznosi negdje između 5 i 10 tisuća dolara i da će se sve greškom porušeno, smjesta popraviti, naravno o tuđem trošku. Ionako su kuću uzeli pod najam. Kako je država u kojoj se ova dogodovština zbila, najžešći pobornik poštivanja ljudskih prava što najčešće rezultira neprestanim parničenjem, za pretpostaviti je kako će se epilog ove pričice tek saznati na nekom od floridskih sudova, gdje će u objedu prekinuti par za pretrpljene duševne i ine boli zatražiti koju tisućicu zelenih papira zvanih dolar. A vi dragi Lupingaši pazite na bagere i slične paklene strojeve.