Još jedna

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Još jedna

U neku ruku me atmosfera u kvartu podsjetila na one priloge u Dnevniku za vrijeme Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Sada je kao i te 1998.g. Maksimirska ulica za vrijeme Janicine vožnje bila totalno pusta. Druga vožnja, prolazno vrijeme, Janica još uvijek ima prednost od devet stotinki sekunde, do cilja je izgubila samo još dvije stotinke. Prva je, prva je!!! I onda je Hrvatskom sve odjekivalo od raznih sredstava koja proizvode buku. U roku deset minuta već su se kretale kolone automobila prema Trgu s upaljenim sirenama i izbačenim hrvatskim zastavama. Baš kao '98! Osim Janice nastupile su još dvije hrvatske skijašice sa izvrsnim uspjehom.
Ja više ne mogu komentirati ove uspjehe janice Kostelić, jer ih je sve više i više. Nešto slično kaže i sama Janica:"to je dobar osjećaj, ali ovo mi je već treća medalja pa sam se navikla". Odličan stav!

U neku ruku me atmosfera u kvartu podsjetila na one priloge u Dnevniku za vrijeme Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Sada je kao i te 1998.g. Maksimirska ulica bila totalno pusta. Nije se moga ćuti niti jedan automobil u prolazu. Svi su gledali nastup Janice, prolazno vrijeme druge vožnje Janica još uvijek ima prednost od devet stotinki sekunde, do cilja je izgubila samo još dvije stotinke. I onda je Hrvatskom sve odjekivalo od raznih sredstava koja proizvode buku. U roku deset minuta već su se kretale kolone automobila prema Trgu s upaljenim sirenama i izbačenim hrvatskim zastavama. Baš kao '98!

Janica je još jednom pokazala mirnoću i želju za pobjedom i tako postala najtrofejija alpska skijašica ovih Zimskih olimpijskih igara. No još uvijek nije dostigla Rosi Mittermaier koja je u Innsbrucku 1976.g. osvojila 4 medalje u alpskom skijanju. Možda bude i to. U svakom slučaju sa svoje tri medalje dovela je Hrvatsku na 11 mjesto država po uspješnosti na ovim Igrama.
Srebrnu medalju osvojila je Francuskinja Laure Pequegnot, a brončanu Šveđanka Anja Pearson.

Kako neki misle da Slovenci ne podnose ni nas, ni Janicu, prenijeti ćemo dio sa slovenske televizije. "Bajka zvana Janica Kostelić se nastavlja ........, sve joj se vratilo i to s lijepim kamatama". Svoje simpatije prema Janici nije mogao prikriti ni slovenski komentator, koji je njenu vožnju prenosio neartikuliranim zvukovima.

Osim Janice nastupile su još dvije hrvatske skijašice. Obje su izvrsno odvozile. Nika Fleiss je bila izvrsna 12, a najmlađa alpska skijašica, Ana Jelušić(15) je zauzela 23 mjesto. Ovim je dokazana svjetla budućnost hrvatskog skijanja.