Istina i samo istina...

iksx@lupiga.com

10. veljače 2003.

Istina i samo istina...

Dok sam uz pomoć logistike, informacija i savjeta sa više strana pokušavao rekonstruirati što se doista zbivalo na samoprozvanom sastanku uredništva redakcije Lupige na ilegalnoj lokaciji skrivenoj među identičnim stambenim blokovima zagrebačkog Borovja, iza zatvorenih vrata i prozora stana u vlasništvu neidentificirane osobe, javljeno mi je kako su neke, doduše netočne informacije već procurile u javnost!
A prava bi istina glasila kako je konspirativnost sastanka bila osnažena oblacima dima koji su skrivali lica i identitete posjetitelja i alkoholom slabe kvalitete koji je, kao oni uređaji u Ljudi u crnom, brisao sjećanja. U upotrebi nisu bila prava imena pa se u razgovoru moglo čuti kako se jedni drugima obraćaju sa Goste, Iksu, Riječni, Vuče, Care i Tata... sumnjičavost se ispijanjem boca i međusobnim uvredama ipak nije smanjivala, ma koliko se pogled i vidokrug zamućivao.
Istina glasi kako je špijun iz Slovenije, za tko zna čije potrebe, sve snimio, a vidjeli su se i neki uključeni diktafoni po stolovima zatrpanim, a čime, nego li bocama.
Kada je međusobno sumnjičenje dosegnulo vrhunac, a pučistička se atmosfera usijala uzastopnim abdikacijama i zbacivanjima s položaja mjesta predsjednika udruge homoseksualaca, usijala, ohladile su je sumnjive dostave pizza!
Od početka su se prisutni podijelili u nekoliko tabora pa su Car i Vuk zauzeli položaj pogodan za blaćenje novopridošlih i ostalih. U napadima su se, pored vječno lijenog Ćire, najviše koncentrirali na x koji je redom bio optužen za malodušnost, šminkanje jeftinim preparatima, a sve je vrhunac dosegnulo kada su, podgrijani maliganima bezimenih vina, imuputirali mu kako nije vegetarijanac! Kasnije se žučna rasprava prenijela na druge dijelove sobe, a na tapetu su se, slijedeći liniju političke nekorektnosti, našli homoseksualci, lezbe, heteroseksualci i jedači luka, za koje su, zbog karkteristično oštra mirisa što grize za oko i dušu, svi znali da su negdje među nama. Među značajnijim pitanjima na dnevnom redu našle su se i restrikcije. Tako se raspravljalo o upotrebi malih i velikih slova, smislu komentara, novica i zoološkog vrta u Splitu. Treba li reći kako se ni u jednom pitanju nije postigao konsenzus.
Od ostalih, prisjetili smo se onih koji nisu među nama. Einsteina, Elvisa, Morrisona i ostalih suradnika Lupige koji srcu uzimaju što ne izlazi iz glave već dupeta. Naposlijetku, kada se s kriškama pizze, počeo osipati i broj posjetitelja konspirativnog sastanka, pao je i dogovor kako će se slijedeći sastanak, zbog očitog prisustva uljeza i nečijih informatora, održati negdje u dijaspori.