Homer je nabolji tatek na svijetu

Secret

14. ožujka 2002.

Homer je nabolji tatek na svijetu

Homera, glavu animirane obitelji Simpson, poznatog po svojoj ljenost, ispijanju piva i buljenju u televizor, Dr. Kris Jozajtis, predavač studija religije i filma na Sveučilištu Sterling u Engleskoj, proglasio je najboljim tatom na svijetu, upravo zbog njegove nesavršenosti
Homera, glavu čudne obitelji Simpson, lijenoga, proćelavog debeljka, kojega najviše zanimaju pivo i buljenje u televizor, znameniti Dr. Kris Jozajtis, predavač studija religije i filma na Sveučilištu Sterling u Engleskoj, proglasio je najboljim ocem na svijetu. Kris je također otac četvero djece, a rekao je da Homer pozitivno djeluje na djecu iz razloga što živimo u prividnome svijetu, a Homer pokazuje čistu suprotnost, a ta je da ga nije briga što o njemu pričaju, već se on samo brine o svojoj obitelji. Kaže da je još Homer svoju djecu naučio da ima važnijih stvari u životu od materijalnih dobara, jer im umjesto skupih igrica, pruža zafrkanciju, smjeh i glupiranje, čime im poklanja ono najvažnije, pažnju i vrijeme.
Kaže još da Homer uči svoju djecu tome da unatoč velikom pritisku okoline, ne brinu što drugi misle o njima, te da im cijelo vrijeme pokazuje kako je ispravno slijediti svoje srce.
Nadalje kaže da Homerova obitelj upravo zbog svoje nesavršenosti utječe na djecu, jer svaka obitelj ima problema, a oni ih pokušavaju riješiti, bez obzira na to koliko su problemi njegove djece nevažni. Uči ih i tome da svi imamo svoju ulogu u živou te da je ona važna, bez obzira na to bila ona velika ili mala. Govori još da u obitelji Simpson postoji jaka komunikacija, koja nedostaje modernim obiteljima u trci za vremenom. Čak i u onim trenutcima kada Homer ispada glup pred svojom djecom, djeluje pozitivno na Lisu i Barta, jer oni shvaćaju da njihovi roditelji ne znaju odgovore na sva pitanja, i to ne skrivaju. Homer isto tako kontrolira svoju djecu bez toga da se na njih izderava ili da ih podmićuje i iako nije baš previše bistar, pokušava shvatiti tko su njegova djeca i zašto rade to što rade. Homer isto tako ne osuđuje svoju djecu na brzaka, već prije uvijek promisli kako bi se on ponašao u takvo sitaciji u njihovim godinama. Na kraju, Homer nam pokazuje kako svako dijete treba dobiti istu količinu pažnje od roditelja, da bi se razvilo u potpunu osobu.
I tako je nesavršeni postao toliko savršen da bi svatko od nas trebao učiti upravo od njega!