Hokejaško prvenstvo kroz Lupigin objektiv

Mladen Barbarić

19. travnja 2007.

Hokejaško prvenstvo kroz Lupigin objektiv

Nakon sedam dana koliko je trajalo Svjetsko prvenstvo hokeja na ledu II. divizije, Hrvatska je maestralnom igrom izborila ulazak u viši rang gdje će sljedeće godine biti u društvu Slovenije, Japana, Litve, V. Britanije, Francuske ... Samo na korak od svjetske skupine u kojoj igraju najbolji hokejaši svijeta. Povodom toga na Lupigi pogledajte hokejašku fotogaleriju i doznajte nešto više o zanimljivostima van sportskih rezultata

No, sve o sportskim rezultatima znate, pa ćemo vas uputiti u neke zanimljivosti van sportskih rezultata. Recimo, nisu se sjetili pooštriti sigurnosne mjere na utakmici protiv Srbije, ali su nakon te utakmice, iz sigurnosnih razloga dakako, organizatorima uredno zabranili prodaju alkohola i pakova u dvorani. Naravno, uobičajeno zakašnjele "mjere i radnje koje provodi policija", često samo onemogućavaju svom poštenom stanovništvu život. Tako čovjek u dvorani nije mogao kupiti pivo, iako se čitava španjolska reprezentacija uredno napila u dvorani. Dečki su nabavili pivo u obližnjem kiosku i zajebali policiju.

Da se razumijemo, da nije bilo njih utakmica bi izgledala kao da se odvija pred praznim tribinama, no taj detalj samo pokazuje kako se policija bori s nasiljem. Da je slučajno BBB-ovcima stalo do nereda, murija opet ništa ne bi spriječila. Ni unos alkohola ni nerede. Kao što nisu spriječili ni krađu HRT-ove kamere. Naime, prvi puta u povijesti HRT-a desilo se da im je neko "maznuo" kameru s borilišta. Sprava vrijedna oko pola milijuna kuna nestala je prije utakmice s Bugarima, a momci s nacionalne televizije u prvi su mah pomislili kako se radi o neslanoj šali. Do kraja vam preostaje samo da uživate u galeriji fotografija koje smo snimili, Zvonku posebna zahvala za njegov doprinos.