FOTO: Neobični sajam u Ulici Folsom

Mladen Barbarić

17. listopada 2007.

FOTO: Neobični sajam u Ulici Folsom

Čipka, palice, ljudi u koži svezani u lance. Uniforme i gole guzice, pirsevi i bradavice. Sado-mazo maske, pederi i lezbe iz Nebraske. Transvestiti i gologuzi pervertiti sve čega se katolik stidi. Bičevane crvene guzice, nakurnjaci i podvezice, svi na istom mjestu hoće da ti smjestu ... Ovaj stari hit vrlo nepoznatog, ali zato kultnog benda "Protiv principa" sjajan je uvod za Sajam u Ulici Folsom. Ne znate o čemu je riječ, svi brzo na

Već 24 godine posljednje subote u mjesecu rujnu niz Folsom Street u po mnogo čemu liberalnom San Franciscu spuštaju se horde kostimiranih čudaka. Proslava seksualnih fetiša gotovo čevrt stoljeća privlači brojne fetišiste, ali i voajere koji ne mogu odoljeti pogledu na gole sise stegnute korzetom, parove što se vode na uzicama i ostale seksualne dosjetke.

Nekad kultno okupljalište homoseksualaca prepuno zloglasnih kupališta i gej klubova sada je uzoran konzumeristički sokak u koji bi svaki konzervativac mogao zaći na ručak. Međutim, posljednje nedjelje devetog mjeseca vrvi životopisnim fetišistima i njihovim gostima. Mnogi nisu mogli odoljeti i platili su pokoji dolar da ih ljubazna žena izbičuje po golom dupetu.

Možda nije nevažno napomenuti da pare od ove i sličnih igrica poput "twistera" u donjem rublju, idu u humanitarne svrhe. Dakle, na fotografijama kojih se domogla Lupiga pogledajte kako seksualna revolucija pomaže napuštenoj djeci, beskućnicima, ratnim veteranima i ko zna kome još.