Elvis je živ i živi u Vegasu

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Elvis je živ i živi u Vegasu

Kako nisam filmski kritičar, a još manje kritičar, jer su mi svi filmovi koje u zadnje vrijeme gledam u kinu super, tako ovo nije filmska kritika nego zabavna novica o Danijevim momcima. Danijevi momci su banda inteligentnih i trenutno najzgodnijih holivudskih glumaca koje je redatelj mogao skupiti. Oni odluče podijeliti neki višak novaca iz Las vegasa, na težak, ali zato nama zabavan način.
Na početku i na kraju preporuke za film, samo jedna stvar. Muzika. U ovom inače sasvim pristojnom i gledljivom filmu koji je režirao Steven Soderbergh ("Sex, laži i videovrpce", "Traffic", "Erin Brokovich") muzika vas odmah pofura u film. Uvuče vas odmah i tako vas cijeli film vodi kroz različite situacije tako da mi se čini da film u pojedinim trenutcima čak nedovoljno prati muziku, premda bi (valjda) trebalo biti obratno.
Filmom dominira David Holmes s kompozicijom "Boobytrapping", a jedna od najjačih scena meni osobno jest scena Las Vegasa onako pokvareno dobro izgledajućeg, a u pozadini sam kralj Elvis s pjesmom "Little Less Conversation".
Priča je to inače o skupini kriminalaca predvođenih Dannyem (Clooney) i Dustyem (Pitt) koji razrađuju plan za maznuti lovu iz Vegasa. Tu je upletena i Dannyeva bivša žena (Roberts) i njezin sadašnji bač (Garcia). Ima tu još likova i raskošnog Vegasa koliko hoćete pa ako imate 27 kuna za kartu, još 15 kuna za kokice, pa 10 kuna za sok, otiđite i pogledajte ovaj dobar film. Povedite suprugu, djevojku ili frendicu neka i one malo uživaju u muškim čarima Hollywooda, a vi se zadovoljite mirisom love i grijeha u Vegasu. I odličnom mjuzom.