Dajmo im da se kokaju!

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Dajmo im da se kokaju!

Ovom novicom pozivam sve normalne ljude koji zdravorazumski razmišljaju o odvajanju pet minuta vremena za pisanje maila. Mail treba uputiti na jednu poznatu talijansku kompaniju koja proizvodi sličice. Kako su naime Italijani ispali iz daljnjeg natjecanja svjetskog kupa, njihov najveći proizvođač sličica odlučio je povući sličice tako nam dragih nogometaša..

Novica koja treba šokirati svakoga tko je barem jedanput sjedio na stepenicama škole i kokao se (kokanje - starozagrebački sleng koji označava igru sličicama u kojoj je glavni cilj oduzeti što više sličica protivniku lupajući dlanom po položenim sličicama; ukoliko se sličice okrenu na stranu slike, iste vam pripadaju). Naravno, čak i ako niste fanatično obijali dlanove, znate da te male šarene sličice mogu svakome donijeti mnoštvo zadovoljstva, i šteta koju će nanesti Panini (www.panini.it) ovom odlukom je dugoročna. Nezadovoljni suđenjem na World Cup-u, talijanski nogometni savez je uspio uzbuniti gotovo sve strukture javnosti i vlade, pa tako i ovog proizvođača sličica. "Razočarani smo događajima na svjetskom prvenstvu. Godinama se borimo za fair-play i pošteni nogomet, no ono što se dogodilo našoj reprezentaciji na Dalekom istoku je strašno. To više nema veze sa sportom," kazao je Umberto Leone, jedan od direktora u Paniniju.
U svoje osobno ime pozivam vas zato na akciju:

"Dajmo mu da se koka"
Malome Miri je 10 godina. U svojemu malome životu puno je stvari vidio, ali se nikada nije kokao zahvaljujući proizvođaču sličica koji je slijepo poslušao diktat jačeg i sada neda sličice. Skupite svoje stare albume i pošaljite mu na adresu
miro@lupiga.com ili još bolje napišite pismo proizvođaču na adresu info@panini.it