Bjelovarske vojne novice

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Bjelovarske vojne novice

Ako vam supruga, prijateljica ili nedaj Bože priležnica radi u zapovjedništvu 16. topničko-raketne brigade u Bjelovaru, zasigurno vas je obradovala kad je došla s posla ovih dana i rekla vam da je napastvovana od dvojice pijanih kolega. Tek kad ste se pribrali od šoka i krenuli po sjekiru iza kuće, ona vas još više obraduje viješću da se to događa zadnjih godinu dana i da su ona i njezine kolegice bile primorene pisati predsjedniku Republike, premijeru, ministru obrane te šefovima saborskih odbora za nacionalnu sigurnost i za predstavke.
No tu nije kraj, sad već vidno pogođeni ovom nemilom novicom, saznajete da se to dogodilo s još šesnaest žena u spomenutoj brigadi. To da bi vam kao bilo malo lakše.
Možda bi u svojom maloj pakosnoj glavi i mogao smisliti priči kako su određene djevojke dolazile zavodljivo obučene na posao (što im kao časnicama sigurno nije teško, onako isto obučene svaki dan), kako su vrtile olovkama između usnica i dvosmisleno govorile o muškarcima u uniformi.
Ali njih 16, od kojih su neke sigurno majke i domaćice, zasigurno nisu dvosmisleno govorile ili izgledale.
Da ironija bude veća kad su se potužile svom brigadiru, izvjesnom Markotiću, on se samo "ironično smijao". Dok pijani časnici (bolje rečeno nečasnici) bahato navaljuju na svoje kolegice, vjerovatno ne možemo očekivati ni da se stanje među ročnim vojnicima bitnije promjeni.
Dalje ne bih ulazio u ovu problematiku svjestan rizika da me optuže da napadam HV bez da sam ikad bio član te časne organizacije. Stoga oni koji su bili u vojsci znaju vjerovatno ono o čemu pričam, oni koji će otići u vojsku sami će se uvijeriti a što se tiče napastvovanih časnica želim im samo da država nađe pravedan i pošten odgovor na njihova pitanja.
Dotle, po pisanju večernjaka zahtjev za suspndiranjem časnika prije početka istrage nije odobren, pa će se djevojke i žene vjerovatno svaki dan susretati s pijanim fakinima.



Večernji list - članak.
.