Betoven iz Jagodine promašio zastavu

maja

1. kolovoza 2010.

Betoven iz Jagodine promašio zastavu

Sećate li se Dragana Markovića Palme, šefa Jagodine, bivšeg Svetozareva, koji od domaćih voli da sluša Cecu, a prava je šteta što je bio mali kada su Betoven i Šopen bili popularni, inače bi i njih „doveo na noge da mu pevaju“. E, pa taj isti čovek ima svoju političku stranku na čijim se prostorijama u Novom Sadu viori pogrešna zastava Vojvodine. namerno ili slučajno, možemo samo da nagađamo

Novi Sad leži na levoj obali Dunava. Glavni je administrativni centar Autonomne Pokrajine Vojvodine. AP Vojvodina ima i svoj grb i svoju zastavu. Zastava je izložena, uglavnom uz zastavu Republike Srbije, na svim javnim institucijama.

Tako je i stranka Dragana Markovića Palme, Jedinstvena Srbija, na prostorijama svog gradskog odbora u Novom Sadu istakla tri zastave. Jedna je Srbije, druga stranke, a treća podseća na zastavu AP Vojvodine koja se zvanično sastoji od tri boje: crvene, plave, bele. Plava boja zauzima najveći deo i na njoj se nalaze tri zvezdice - Srem, Banat i Bačka ... tri srca junačka. Iznad plave je crvena, a ispod bela.

Sporni barjak koji se vijori u centru Novog Sada, u pešačkoj zoni Dunavske ulice, faličan je po pitanju bele boje - nje jednostavno nema. Da li je na ovaj način čovek koji je Jagodini obezbedio žirafu želeo da poruči svoj stav prema AP Vojvodini (čitaj između redova - prim. aut.) ili niko od nadležnih nije primetio nedostatak, ostaje za nagađanje.

Predlažem akciju poklanjanja ispravne zastave gospodinu Markoviću od strane stanovnika AP Vojvodine. Ovaj prigodni čin primopredaje trebalo bi obaviti uz zvuke neke od, naravno, Betovenovih simfonija.