'BESTIJALNO' PREDLAŽEMO: Zašto stati na flambojantnom, proširite vidike i sebi i svojim čitateljima

Božidar Alajbegović

8. travnja 2012.

'BESTIJALNO' PREDLAŽEMO: Zašto stati na flambojantnom, proširite vidike i sebi i svojim čitateljima

Znate li što znači 'flambojantno'? Ne znate? Sram vas bilo da vas bilo, jer to ukazuje na činjenicu kako - ili ne čitate EPH-izdanja, ili ih pak čitate površno, odnosno gledate samo šarene slikice i reklamice, a ono malo teksta što oni nude, previđate. Sramotu svoju isperite tekstom koji slijedi i u kojem ćemo uredništvu Nedjeljnog Jutarnjeg „bestijalno“ dati nekoliko prijedloga za daljnju upotrebu, pri čemu ćemo se zadržati samo na pridjevima koji točno opisuju izdanja EPH

Sve čekam i nikako da dočekam da se netko potrudi prokomentirati u zadnje vrijeme vrlo učestalu upotrebu riječi 'flambojantan' u EPH-tiskovinama, naročito zastupljenu u onoj gnjusobi od Nedjeljnog Jutarnjeg, koju, spomenimo uzgred, uređuje sin Ninoslava Pavića, vlasnika EPH, Miran.


Iza ova magična slova uređuje se, budimo realni i otvoreni, najžutije tjedno novinsko izdanje u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire (FOTO: Arhiva)

Ta riječ upravo nedjeljnom izdanju Jutarnjeg naročito dobro pristaje i siguran sam da nije slučajno što se upravo u tom najžutijem tjednom izdanju tog dnevnika ta riječ najučestalije pojavljuje. A čini mi se da je i svoju premijeru imala upravo jedne nedjelje u toj tiskovini.

KONFABULATOR: Znanstvenici na Ugljanu otkrili mladića koji vjeruje Jutarnjem listu

PREBOGATI SINDIKATI: Jutarnji list simbol je neprofesionalnog novinarstva i medijske manipulacije

KAD JUTARNJI ŽONGLIRA: Nove egzibicije Mordora iz Koranske ulice  

Nedavno su učinili i mali koračić naprijed, ali neprocjenjivo veliki za novinarstvo u Hrvata, pa su nas podučili kako je moguće i flambojantnije od flambojantnog. Dapače, i najflambojantnije, čak! Eto, moj je prijedlog da se ove teme prihvati četverac (s kormiralkom) iz emisije 'Peti dan', u nekom od svojih skorašnjih TV-ukazanja. Ako Ninoslav Pavić i Ivica Todorić - o čija se imena četverac u zadnje vrijeme prečesto spotiče - tu emisiju dotad ne izgnaju iz programske sheme ...


Moguće je i flambojantnije od flambojantnog (FOTO: HKV.hr)

P.S.

Dragi moji EPH-ovci, zašto stati na 'flambojantnom', evo vam nekoliko prijedloga za daljnju upotrebu (zasad ću se zadržati samo na pridjevima koji točno opisuju vaša izdanja) :

- nauseous

- abhorrent

- repelent

- repulsive

- sordid

- execrable

- detestable

Lupiga.Com