Akcija!!!

Ivan Kegelj

10. lipnja 2003.

Akcija!!!

Znam da ste bez lovice i da zbog toga niste izišli na pivu barem godinu ili dvije. Znam da vas poslodavac plaća malo ili nikako, a znam i za vas koji nemate posao, pa samim tim ni poslodavca koji vas plaća malo ili nikako. Ali deset kuna imate, a Lupiga će vam otkriti na što ih je najbolje potrošiti a da si u ogledalu ne kažete - "dao sam zadnjih deset kuna za pivu, alkoholičar sam". Ima jedna plemenita stvar na prodaju, a tiče se svakoga tko voli ovu zemlju.

Na Trgu kralja Tomislava, popularnom "Tomislavcu" tamo kod Importannea, za deset kuna prodaju se bonovi za razminiranje. Vi dobijete komadić papira kojim se možete hvaliti kako volite domovinu, a zauzvrat se za vašu lovu razminira jedan četvorni metar miniranog područja u Hrvatskoj.
Ukoliko netko opet ne ukrade lovicu i ukoliko ljudi shvate kako je važna ova akcija, Hrvatska bi mogla ostati bez mina.
Ali "teško je ful biti cool kad si tu", rekli bi u glas Edo i Mile.
U prva dva sata ove akcije prodano je samo petnaest bonova za razminiranje. Svejedno, organizatori se nadaju da će stanovnici metropole u narednih nekoliko dana nasrnuti na bonove, kao što bi i bio red. Kad bi bon kupio barem svaki drugi od onih koji su mi u posljednjih pet godina objašnjavali koliko vole Hrvatsku, mogli bi razminirati cijelu Lijepu našu i Somaliju za kusur. Ali sumnjam da će se oni zatrčati po bon. Reći će kako im nije bilo na ruku, kako su, eto, baš ostali bez lovice, ili kako ne žele da netko ukrade njihove pare.
Ali ništa za to, u vas Lupeži sumnjam u daleko manjoj mjeri. Ivoru preporučujem da u sljedeću anketu stavi tvrdnje - kupio sam bon, nisam kupio bon, ne želim kupiti bon zato što... itd. 
Neka to, osim deset kunića,  bude naš doprinos.

Daklem, bonovi za razminiranje vas čekaju na Trgu kralja Tomislava, na jednom od štandova koji su postavljeni u sklopu "Dana udruga". Neka vas ne zbuni nevladina udruga koja se zove HOS i na štandu ima razvijenu zastavu na kojoj piše "Za dom spremni". Kladim se da se njihovi članovi baš i neće isprsiti za razminiranje.
P. S. Politički sam korektan maksimalno - kupio sam bon. Ali ja se ne računam - ja imam novaca ko kenje.