ZAGREBAČKI PLESNI CENTAR: Zagreb voli plesati!

A.B.

29. prosinca 2015.

ZAGREBAČKI PLESNI CENTAR: Zagreb voli plesati!

Tijekom protekle godine u Zagrebačkom plesnom centru izveden je rekordan broj premijernih naslova u suradnji s čak 50 različitih plesnih umjetnika i ansambala. U edukativno-kreativnom programu ovog prvog namjenskog objekta izgrađenog za plesne potrebe u Hrvatskoj, sudjelovalo je više od 400 građana, dok je prostor i tehniku tog prostora besplatno koristilo više od 40 umjetnika, grupa i ansambala, priopćeno je iz ZPC-a nakon sumiranja uspješne godine.

"Cijele se godine plesalo u Zagrebačkom plesnom centru, zabilježena je 71 izvedba premijernih predstava te 22 reprizne, a podržano je 39 različitih manifestacija. Da Zagrepčani vole ples potvrđuje i posjećenost plesnim događanjima u organizaciji Hrvatskog instituta za pokret i ples i u Zagrebačkom plesnom centru, jer zabilježili smo više od osam tisuća posjetitelja tijekom 2015. godine", ističu u ZPC-u.

Tijekom godine pokrenuta je i serija razgovora na temu plesa "Cha, cha, chat", te serija Ne/plesnih radionica za plesne umjetnike na temu komunikacija, medija i marketinga. Uz te radionice organiziran je niz koreografskih majstorskih radionica s domaćim i inozemnim plesnim pedagozima.

Zagrebački plesni centar
Više od osam tisuća posjetitelja tijekom 2015. godine (FOTO: Facebook/ZagrebackiPlesniCentar)

U ZPC-u svaka godina završava nizom kratkih plesnih izvedbi polaznika njihovih edukativnih programa, pa će tako biti i ove godine. Ljubitelji plesa imat će priliku vidjeti umijeća u rasponu od klasičnog baleta i suvremenog plesa do jazz dancea, hip-hopa i plesa na svili.

Tijekom cijele godine program ZPC-a pruža bogatu lepezu plesnih događanja, gdje možete ne samo pratiti plesne predstave, projekcije plesnih filmova, susresti se sa plesnim umjetnicima - već možete i aktivno participirati u raznolikim plesno-edukativnim aktivnostima. Sve aktivnosti koje se nude pristupačne su ne samo onima koji već posjeduju neko plesačko iskustvo – ples u Zagrebačkom plesnom centru je tu za svakoga.

Više o nadolazećim događanjima ZPC-a pronađite na službenoj stranici. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: plesnicentar.info