Zaboravite Isusa, za vas je umrla zvijezda

Mladen Barbarić

9. travnja 2010.

Zaboravite Isusa, za vas je umrla zvijezda

Svijet se valjda zagrcnuo, a Zemlja zastala kada se Elio Pisak, kralj svih terasa Kvarnera, prijavio na Farmu i upao. Međutim, vas ne zanima Elio Pisak. Dosta vam je i Ante Gotovca, Maje Pedro Morales i Simone Sada je Stvarno Gotovac. Vi biste nešto drugo. Ambiciozni ste, mladi, inteligentni, volite surađivati u jednako takvom timu i spremni ste na izazove. Željni ste novih znanja i vaš um prodire u najtamnije tajne svemira, ali do njih ne možete od medijskog smeća

E fino, Lupiga ima nešto i za vas. Zaboravite Isusa, za vas je umrla zvijezda. I to najvjerojatnije više njih. Pogledajte dakle predavanje Lawrencea Kraussa, jednog od najvećih živućih fizičara koji će vam pojasniti sve ono što Ante, Simona i ekipa sa farme ne stignu iako bi mogli da toliko ne blebeću i da nešto u životu zapravo rade. Saznajte od ružnog doktora Kraussa zašto ništa više nije ništa i da li je svemir otvoren, zatvoren ili pak ravan. No, ne nadajte se previše. Kakav god bio, to je najgore moguće mjesto.

 

 

Dr. Krauss obranio je doktorat na MIT-u, predavao na Yaleu, a danas radi na Arizona State University i zna biti jako šaljiv, za razliku od svojih kolega.