Tamara Obrovac i Transhistria Ensemble u Tvornici

NikVuk

21. prosinca 2005.

Tamara Obrovac i Transhistria Ensemble u Tvornici

U intimnom predbožićnom ozračju uz stolove i svijeće te uz prisutnost filmske ekipe 'Što je muškarac bez brkova' i projekcije samih filmskih materijala, poznata pjevačica, flautistica, autorica tekstova i skladateljica, Tamara Obrovac, nastupit će u petak u zagrebačkoj Tvornici. Na pozornici, naravno, neće biti sama, jer će joj društvo praviti vrhunski glazbenici udruženi u izvanredni 'Transhistria Ensemble'

U Tvornici će u petak Tamara Obrovac predstaviti svoj novi album 'Daleko je … (onaj tko me voli)', što je ujedno naziv pjesme iz izvanrednog filma koji je ove godine izazvao brojne polemike u domaćoj javnosti - 'Što je muškarac bez brkova' Hrvoja Hribara. Sam koncert 'odradit' će i najavu svečane premijere tog filma, a koja će se održati pet dana kasnije, u srijedu 28. prosinca. Inače, film je nakon pretpremijere u sklopu ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala izmamio višeminutni pljesak i standing ovations oduševljene publike.

Osim što je poznata kao pjevačica, autorica tekstova i skladbi, te flautistica, Tamara je i članica međunarodnog glazbenog projekta Balkan Winds. Uz nju će na pozornici Tvornice biti i Transhistria Ensemble. Izvanredni Alpe-Adria glazbenici Uroš Rakovec na gitari, oudu i mandolini, Folkestrina ritam sekcija (kontrabasist Žiga Golob i bubnjar Krunoslav Levačić) te markantni harmonikaš izražene emocionalnosti Simone Zanchini, udruženi u Transhistria Ensemble vješto i prirodno spajaju elemente istarske, mediteranske glazbe, jazza s elementima suvremene glazbe, te postižu nevjerojatnu lakoću izričaja svojstvenu zaista samo najvećim umjetnicima.

Za samo 50 kuna u pretprodaji, odnosno 65 kuna na dan koncerta, vidjet ćete zašto je Tamara zaslužila nominaciju publike za BBC-jev Awards for World Music 2004. godine.