Svećenik "preslušao" vjernicu

Ivan Kegelj

17. kolovoza 2003.

Svećenik "preslušao" vjernicu

Eto i to smo dočekali. Na blagdan Velike Gospe svećenik fizički nasrnuo na vjernicu. Službena vijest glasi ovako: Velečasni Josip Krpeljević iz župe Sv. Alojzija Stepinca na Savici fizički je nasrnuo i ozlijedio župljanku Anu Babić, a ovaj bizarni incident okončali su

... slučajni prolaznici, jašta, a zatim su intervenirali i policija i hitna pomoć. Zbog lakših ozljeda vjernica je prevezena u bolnicu na pregled, nakon čega je puštena kući.
Gorepotpisani Lupež razgovarao je s (u)tučenom vjernicom i evo jednog insajderskog pogleda na jedan bizaran fight.
Žena stanuje u malom, malom stanu na Savici, u onim niskim zgradama što ne mogu biti ružnije. Kad uđeš u stan na sve strane možeš vidjeti slike Isusa, kipiće Gospe, "posljednje večere", katoličke kalendare, i pjesmice bogobojaznog sadržaja. Iz prvih nekoliko sekundi razgovora saznat ćeš da je žena gadno zabrijala na religiju.
Kad mi je objasnila što je u stvari Isus, a što raspelo, dala se u objašnjavanje incidenta. Između župnog dvora i Ane Babić netrpeljivost traje tri godine. Kako su je prozivali s oltara, počela ih je nazivati želeći da joj objasne zbog čega je prozivana. Da nije samo vjerski, nego i telefonski fanatik shvatio sam kad mi je rekla da je župu u jednom danu nazvala 173 puta, ali joj se nitko nije javio. U stvari, jednom se netko javio, rekao - glupačo, i spustio slušalicu.
A onda za Veliku Gospu izišla iz dućana, tako priča, i naletjela na mladog svećenika Krpeljevića, točnije na njegovu šaku. Kaže vjernica da je dobila nekoliko šaka, nakon čega ju je svećenik gurnuo na živicu i tamo držao pribivenu kao, božemiprosti, Isusa Krista. Reagirali su prolaznici, a na posljetku jedošla i policija te hitna pomoć.
Svećenik, opet, kaže da ga je župljanka nazivala sotonom i homoseksualcem, te tvrdi da je na vjernicu nasrnuo za opće dobro, u interesu svojih župljana, župe Sv. Alojzija Stepinca. Rekao je da Ana na raspelu u kvartu vidi krvave rane i o tome priča na misi, što on, kaže, ne dopušta. Isto tako, tvrdio je da samo nije htio dopustiti da žena pokvari misu, koja se imala održati neposredno nakon incidenta. Ona, pak, kaže da kod njega na misu ne ide već tri godine. Stvar je na policiji, protiv oboje su podnesene prekršajne prijave. Eto ti pastoralnog rada. Takozvani bizar-fight-pastoral.

A sad najzanimljivije izjave svećenika i župljanke.

(u)tučena župljanka 

- Počeli su me napadati nešto prije tri godine, a Pastoralno vijeće reklo je da se mene treba čuvati. Neprekidno sam nazivala i nazivala u župni dvor pokušavajući saznati zašto me napadaju, ali nitko se nije javljao.

- Zvala sam i zvala - neprekidno, ali kad bi netko i odgovorio, samo bi u slušalicu rekao - glupačo, a zatim prekinuo vezu. Htjela sam objašnjenje zašto me optužuju; zašto me čak i s oltara ogovaraju.

- Izlazila sam iz dućana i naletjela na šaku. Svećenik me u više navrata udario u glavu, prsa i leđa, a zatim gurnuo na ogradu. Na sreću, njegov napad nije ostavio velike ožiljke, ali nakon što me istukao bila sam sva crvena po licu, leđima i grudima.

- Poručujem mu da se za njega molim i iskreno se nadam da će Gospodin poslati duha svetoga da mu pomogne.

svećenik - rabijat

- Napravio sam to za opće dobro i sugurnost župljana.  

- Primijenio sam silu, ali ta osoba je psihički bolesna - neprestano naziva, na telefonu mi ostavlja poruke i govori da sam sotona i homoseksualac. 

- Ona tvrdi da na križu u kvartu vidi krvave rane. Nisam mogao dopustiti da na misi priča o tome, te sam je morao zaustaviti.

- Nisam je tukao, nego samo prislonio na ogradu i čekao policiju. Ljudi su vikali da je pustim, ali nisam htio da opet pokvari misu.