Što je novoga?

Ivor Car

19. siječnja 2004.

Što je novoga?

Uh, pa kako opet početi ovaj uvod (interno to, uslijed naše ograničenosti, zovemo opširnije, iako je to ukratko) ove iste naporne novice. Stvarno nemam pojma, a i sitni su sati, misao toplog krevete nepozvana je okupirala mozak. Razmislit ću. Evo, sjetio sam se! Imali smo prvu Skupštinu, opet je "pao" rekord, a novoj anketi kum je Otto Barić sa izjavom kako u njegovoj reprezentaciji nema mjesta za homoseksualce

Ma ni sam ne znam ima li što novoga ili nema. To bi vi najbolje mogli procijeniti, ali evo, ima nešto. Novo je to da smo napokon ispunili jednu najavu. Riječ je dakako o onom putopisu iz Bugarske koji je objavljen u najavljenom terminu, što je kod nas zbilja izuzetak. Novo je i to da je održana prva Skupština ove naše male udruge, gdje se okupilo 15-ak Lupeža koji su uglavnom težili konzumiranju vina, rakija, biski, itd. No, ipak neke stvari su dogovorene (ne sjećam se više koje točno pa sam zato pribjegao ovoj formulaciji "neke"), a iste bi trebali primijetiti u slijedećem razdoblju zaključno sa zadnjim danom veljače. Hmmm, pitam se je li naš webmaster@lupiga.com u trenutku obećanja bio svjestan da veljača ove godine ima 29 dana? U svakom slučaju ne bude li to tako do tada, opet ću objaviti onu njegovu fotografiju, a vi ukoliko volite Lupigu možete joj pomoći ukoliko smjesta pošaljite e-mail toj osobi, sa slijedećim prijetećim tekstom: Kraj veljače ili fotografija!!! Ne šalim se. Ozbiljno to napravite. Evo 'ko pročita, a ne pošalje mu mail je najobičniji papak, odgovorno tvrdim.

Neću više o toj Skupštini jer su neki od Lupeža obećali napisati kolumne o tome, pa onda detalje saznajte od njih, a ja ću spomenuti još neke nove stvari. Novi je i naš rekord jedinstvenih posjeta. Oboren je u petak, i to za veliki 151 posjet. Naime, taj dan Lupigu su posjetile 2 004 osobe, a ne tako davno čudili smo se kako to da smo prešli brojku od 1 000.  U petak smo i po prvi put prešli još dvije granice vezane uz statistiku – preko 100 000 hitsova i preko 500 000 KB-a. Baš će biti zanimljivo vidjeti hoće li rekord biti oboren i ovoga tjedna, jer ja teško da vjerujem kako uopće više ljudi može doći na naše stranice. Pitanje je i zašto su dolazili, jer ovaj tjedan baš nije obilovao s tekstovima. Ubilježili smo ih samo 16, što je, dakako, za svaku pokudu. Eto, to je novoga, što se mozak opsjednut bezobraznom i opsesivnom mišlju o toplom krevetu, ovoga trenutka mogao sjetiti. Možda bih si mogao kupiti rokovnik, pa praviti zabilješke?

Prošlotjedna anketa pitala vas je podržavate li zabranu rada nedjeljom i kao što sam i mislio više od polovice vas reklo je Nek' rade nedjeljom. Drugi odgovor, suprotan ovome, Nek' ne rade nedjeljom odabralo je 25% "anketiranih", dok je najslabije prošao naš ljubimac 4asa, koji je dobio 23% od ukupnog broja glasova. Glasali mi, ne glasali, odgovorni za donošenje ovog zakona ozbiljno razmišljaju o njegovim brojnim preinakama, dok su trgovci već pronašli razne rupe u zakonu kako bi povećali svoj profit i dozvolili željnima kupovine trošenje novca. Koliko god je ovo pitanje diskutabilno i vrlo zamršeno, to se na našoj anketi nije primijetilo, bila je siromašna  kako glasovima, tako i komentarima.

Ovotjednu anketu indirektno je potaknuo izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Otto Barić, koji je za Jutarnji list izjavio kako homoseksualizam nije dobar, kako homoseksualcima nema mjesta u njegovoj reprezentaciji, te kako ih on može "našnjofati" u deset minuta. Prema tome pitamo vas biste li dopustili homoseksualcima da igraju za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Prognoziram 70% za opciju "bih".

Odlučio sam ovaj tjedan uputiti jednu grupnu pokudu, ali točno ciljanoj skupini. Naime, naumio sam Edu i Riječnog raka ni po koju cijenu ne puštati iz pokude, te je to jedna trajna pokuda, dok ovu zasluženu samo za ovaj tjedan dobiva navar, koji se najviše buni svaki put kad dobije istu. Pohvalu ću po prvi put uputiti dvjema osobama koje cijeli tjedan nisu napisale niti jedno slovo na cijelom sajtu, osim eventualno u komentarima. Riječ je o dvije osobe koje su pokazale svoju volju i ispustile iz glava nekoliko vrlo konstruktivnih ideja, a sve to uz vrlo korektno ponašanje. To su Dunga i iksx. Najavu ćemo ovoga tjedna ispustiti. Do slijedeće novice "Što je novoga?" lijepi pozdrav.