Što je novoga?

Ivor Car

7. listopada 2002.

Što je novoga?

Izgleda nemoguće da je opet prošao još jedan tjedan, ali istina je. Što se tiče prošlotjedne ankete, Lupigini posjetitelji natpolovičnom većinom smatraju da Hrvatska ne treba prekinuti suradnju s Haagom. Ovotjedna će, pak, anketa razriješiti jednu od vječnih američkih dvojbi: "Šta je bolje? Pepsi ili Coca Cola". Od najava tek neki horoskop i galerija s prvog zagrebačkog nastupa Ede maajke, koji je uzgred budi rečeno bio odličan
Pa nije valjda prošao još jedan tjedan? Čini se ipak da jeste, kao što je evidentno i da dolazi još jedna novica iz serije "Što je novoga". Pa da vidimo:
Završena je još jedna ozbiljna anketa na Lupigi. Njena glavna karakteristika je ta da se nikako ne podudara sa sličnim anketama ovih dana provedenih u hrvatskim medijima. Rezultati bi bili otprilike ovakvi: Na pitanje "Treba li Hrvatska prekinuti suradnju s Haagom?", 53% vas je odgovorilo NE. Onih koji "nemaju pojma" o toj tematici ima 25%, dok je 22% onih koji su za prekidanje suradnje s haškim sudom. Svi vi koji ste ovih dana pročitali bilo kakve dnevne novine uvidjet ćete kako je razlika u rezultatima između Lupigine ankete i nekih sličnih anketa, i više nego uočljiva. Ako to kome nešto govori, šta ću mu ja!
Novom anketom udaljavamo se od surove i ozbiljne stvarnosti, i odlazimo u neke druge vode. Pogledat ćemo kako će Lupigini posjetitelji razriješiti jednu od vječnih američkih dvojbi: "Koje je piće bolje? Pepsi ili Coca Cola". Nešto malo smo pronjuškali, pa smo otkrili kako najveći svjetski web pretraživač na spomen Pepsija reagira s 222 000 rezultata, dok je Coca Cola u nešto povoljnijem stanju, ukucavanje njenog imena izaziva 900 000 rezultata. Pa da vidimo šta ćete vi reći.
E sad pohvale, najave i pokude. Krenimo od kraja, jer to je upravo najlakše. Pokuda ima tek nešto sitno, toliko da ih se ne isplati niti spominjati. Što se tiče najava, tu smo nešto slabiji nego proteklih dana. Najavit ćemo vam tek Lupigin horoskop, koji će biti nešto sasvim drugačije od "normalnih" horoskopa. Sinoć smo bili na prvom zagrebačkom nastupu našeg prijatelja Ede maajke. Sve je prošlo u najboljem redu. Bilo je ćevapa, pive, dobre muzike, dobrog društva i što je najvažnije dobre svirke. Vidno promukao od silnih proba tijekom dana, Edo je uz neuvježbani bend uspio stvoriti odličnu atmosferu, koja je nažalost trajala tek nekih dvadesetak minuta budući je Edin repertoar bio smanjen na tek pet stvari. Minus ovom događanju je iznimna gužva, koja je uzrokovala i veliku vrućinu. Na kraju ukupna ocjena: sve pet, a priliku da i vi osjetite dijelić te atmosfere, imat ćete uskoro, kada ćemo postaviti galeriju s nastupa.
Pohvale ovog tjedna upućujemo Bozzi koji nas je počastio s par izvrsnih recenzija u našoj novoj rubrici "Čitali smo", koja je izazvala vaše veliko zanimanje. Pohvale i kolumnistima, M.O.T.S.-u i Starom prdonji, koji su nas i ovaj tjedan oduševili svojim kolumnama. Ma kada malo razmislim pohvaljivanje mi izgleda kontraproduktivno, zato ću smjesta prestati.