Seks u prometu nekažnjiv?

Ivor Car

2. srpnja 2003.

Seks u prometu nekažnjiv?

Evo nam jedne novice ničim izazvane, koja kaže kako Nijemac (a i Nijemica, naravno) može upravljati svojim automobilom brzinom od recimo 100 km/h te pritom prakticirati ono što neki zovu seksom, a neki drugi vođenjem ljubavi, bez da time čine prekršaj. Utvrđeno je to na primjeru 23-godišnjaka koji se zabio u prometni stup dok je autostoperica jahala po njemu.
Okružni sud u njemačkom gradu ponajviše poznatom po katedrali, Kölnu, propisao je globu muškarcu koji je priznao da je imao snošaj sa autostopericom koja je pri tom jahala po njemu dok je on vozio svoj automobil sve dok nije "pokupio" prometni znak. No, (ne)sretnik nije kažnjen ni zbog toga što je prakticirao seks u prometu, ni zbog toga što je izazvao prometnu nesreću, već zbog toga što je pobjegao s mjesta nesreće, zajedno sa svojom nagom suučesnicom "za jednu noć".
Prestupniku je propisana uplatnica na kojoj treba upisati 600 eura, a sigurno vam je jasno da je u cijelom slučaju riječ o tzv. rupi u zakonu. Naime, teško je za povjerovati, ali snošaj u prometu ne krši niti jedan njemački zakon, jer takav slučaj nije zakonski reguliran, budući se "ljudi od prava" nisu pozabavili ovim "grijehom".
Inače glavni lik cijele priče je pronađen pomoću registarskih pločica koje su svjedoci uredno zapisali. Riječ je o 23-godišnjaku koji će osim onih 600 eura, uplatiti na nečiji račun još 400, kako bi se popravio uništeni prometni znak. Tijekom ispitivanja rekao je kako zapravo ne zna ime djevojke koja mu je gola sjedila u krilu. Zapamtio je samo da je bila plavuša.