ROBI K. NA MUKAMA: Priprema se nova izdaja legendarnog klinca iz trećeg A. Pretplatite se na nju!

Lupiga.Com

11. studenog 2019.

ROBI K. NA MUKAMA: Priprema se nova izdaja legendarnog klinca iz trećeg A. Pretplatite se na nju!

Vječni školarac Robi K. opet je na mukama. Kako doznajemo od Lupiginih visokih i nimalo službenih izvora, Robija, nakon što je lani bio nemilosrdno izdan, žele opet izdati. I to nitko drugi nego njegov tvorac Viktor Ivančić i izdavačka kuća Ex libris. Naime, izdajnik Ivančić već gotovo 36 godina učestalo izdaje Robija, isprva samo u tisku, a potom i na raznim portalima, da bi ga prošle godine u suradnji sa spomenutom izdajničkom kućom izdao na punih 2.500 stranica i u pet svezaka te ih naslovio sa „Sabrani Robi K., Altimejt Edišn". No, kako je „roba“ brzo planula, priprema se i nova, druga izdaja. 

„Nakon rekordno brzo rasprodanog prvog izdanja sabranog, 'Altimejt edišna' Robija K., izdavač Ex libris iz Rijeke odlučio je počastiti čitatelje s drugim izdanjem. Ovoga puta uz ilustracije na naslovnici poznatog hrvatskog ilustratora Miroslava Mrve koji je za predložak koristio fotografije 'Djeca u ratu' Milomira Kovačevića Strašnog, objavljene na naslovnicama prvog izdanja, i u dizajnu Damira Bralića i Lane Grahek“, objavili su iz Ex librisa. 

U kratkom razgovoru sa Zoranom Grozdanovom, urednikom u Ex librisu, saznali smo da je Robi K. rasprodan u samo dva mjeseca od objavljivanja i da je došlo vrijeme da se ponovno poduzme neka konkretna akcija.

„Interes i nakon rasprodanog izdanja nije nimalo opao pa smo odlučili objaviti novo izdanje. Ovoga puta, u formi već zaboravljenog roto-romana. Ne sumnjamo da će ovaj legendarni lupež nastaviti živjeti sa svojim čitateljima, ali da će ga i oni, koji nisu poznavali Robija, otkriti i uživati u ovoj 'alternativnoj povijesti' ovih prostora“, rekao je Grozdanov za Lupigu. 

Robi K.

U Ex librisu su pet svezaka sabranog Robija K., onima koji se odluče pretplatiti na knjigu prije njenog službenog izlaska, odlučili ponuditi po promotivnoj cijeni od 275 kuna za Hrvatsku, odnosno 70 konvertibilnih maraka za Bosnu i Hercegovinu. Zainteresirani u Hrvatskoj svoju pretplatu mogu ostvariti pozivom na telefonski broj +385/51/312-221 ili na ovom linku, dok oni iz BiH to mogu učiniti pozivom na +387/51/963-874 ili na ovom linku. Opcija pretplate moguća je narednih mjesec dana, odnosno do 10. prosinca 2019. godine, a oni koji se na nju odluče izdanje će dobiti s potpisom autora. 

„Zahvalan sam prijateljima iz Ex librisa na entuzijazmu i posvećenosti s kojima ovo rade. Iskreno, nisam se nadao da će prvo izdanje Robija K. biti tako brzo rasprodano. Vjerujem da je tajna u tome što su knjige istovremeno i obimne i lako prenosive, pa se čine idealnima za ubijanje vremena prilikom putovanja naših ljudi u Irsku, Njemačku ili Norvešku“, kaže u razgovoru za Lupigu Robijev autor, Viktor Ivančić. 

Na kraju ovog teksta priložit ćemo i video koji su skrivečki snimili Uskokovi istražitelji prije gotovo točno godinu dana kada je Lupiga u birtiji, nakon promocije „Altimejt edišna“, Ivančića i Grozdanova privela na informativni razgovor koji je potrajao gotovo dva sata. U tom razgovoru ovaj je dvojac štošta priznao i otkrio sve svoje namjere, iako to svi okupljeni nisu bili u mogućnosti čuti, a i danas će samo neki od vas, hrabri ninja ratnici, uspjeti čuti Robijev izdajnički dvojac.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Ex libris