Reklamira "Pogodak" na čelu

Božidar Alajbegović

8. ožujka 2005.

Reklamira "Pogodak" na čelu

Internetska tražilica specijalizirana za hrvatski web prostor, "Pogodak", objavila je natječaj na "moj.posao.hr" u kojem traži osobu kojoj bi sav posao bio, kako u oglasu stoji, "na istaknutom dijelu tijela (čelo) nošenje privremene tetovaže u obliku loga i adrese poduzeća Pogodak", i bez problema pronašla konja za svoju trku, o čemu više na

Prema pisanju Iskonovog portala, a i svakojakog drugog medija, zaključno s, evo, Lupigom, osamnaestogodišnji Lovro Krsnik prva je domaća 'živa reklama'. On će na svom čelu tijekom narednih mjesec dana nositi istetoviranu reklamu tvrtke Pogodak

Osamnaestogodišnji Lovro izabran je na castingu na koji se javilo još sedmero kandidata, a za nošenje loga Pogotka na čelu tijekom mjesec dana dobit će plaću od 3.000 kuna.

Veselim se jer je to novo iskustvo. Sigurno će biti pozitivnih, ali i negativnih reakcija. No to me ne zabrinjava jer je to prolazna stvar, a ne trajan dio mene - izjavio je uzbuđeni Lovro za Jutarnji list, dodavši da za svoju odluku ima podršku i mame i cure.

Logo tvrtke Pogodak Lovri je na čelu istetoviran kanom, a ta privremena tetovaža još će nekoliko puta biti osvježena kako bi se održala tijekom mjesec dana, koliko će je on nositi na čelu. Među obvezama koje je "reklama Lovro" dužan izvršavati je svakodnevno pisanje bloga u kojemu će opisivati svoj dan i reakcije ljudi koje je sreo. Njegov blog možete pronaći na adresi http://lovrinpogodak.blog.hr.

Osim toga, među osobinama kandidata koje su tražene u oglasu za ovaj posao je i "osobina" da osoba ima "široki radijus kretanja". To znači da će Lovro morati ponekad izlaziti u kafiće i diskoklubove kako bi ga vidio što veći broj ljudi, a njegov poslodavac najavio je uskoro i party za Lovru.

Izborom je zadovoljan i Jan Jilek, direktor internetske tražilice Pogodak jer se Lovro, kako kaže, predstavio kao najbolji kandidat. Naime, osim "prikladnog čela", Lovro ima i sve ostale osobine; od "prigodne frizure" i "atraktivnog izgleda" do dobrog "psihofizičkog stanja". Naime, prema svemu sudeći, Lovru očekuje naporan mjesec reklamiranja te, bez dvojbe, sigurno mjesto u povijesti hrvatskog marketinga.