Umro Dee Dee Ramone

Kobayashi

14. ožujka 2002.

Umro Dee Dee Ramone

Tužna vijest za sve ljubitelje rock glazbe. Dee Dee Ramone, jedan od utemeljitelja pionirskog punk-rock banda Ramones, pronađen je mrtav u 50. godini u svom domu u Hollywoodu. Razlog smrti vjerovatni je drug overdose.
Dee Dee Ramone, pravim imenom Douglas Glenn Colvin, bio je basist banda koji je stekao vojsku poklonika žestokom svirkom i 2-minutnim hitovima. Band je svoj debut album snimio 1976. u samo tri dana i imao veliki utjecaj na punk pokret koji se razvijao u Velikoj Britaniji, posebice na kasnije velike bandove kao The Clash i Sex Pistolse.
Od svog prvog singla "Blitzkrieg Bop" pa sve do svog raspada 1996. godine Ramonesi su stekli status jednog od najutjecajnijihg američkih bandova u posljednjih 30-ak godina no unatoč utjecajima koji su imali na veliki broj bandova i priznanjima kritike Ramonesi nikad nisu ušli u Top 40.
Dee Dee Ramone je učestalo bio u svađi s ostalim članovima Ramonesa što je rezultiralo njegovim napuštanjem grupe krajem 80-ih te je nastavio solo karijeru kao rap izvođač pod imenom Dee Dee King.