Prijavite svoj dokumentarac na Liburnia film festival

Ivor Car

31. srpnja 2007.

Prijavite svoj dokumentarac na Liburnia film festival

Znate li kako još uvijek nije kasno da svoj ponosni uradak prijavite na 5. Liburnia film festival, koji će se krajem kolovoza održati u Ičićima, nedaleko Opatije. Za takvo što imate još cijelih deset dana, a vaš film, s obzirom da je riječ o festivalu hrvatskog dokumentarnog filma mora biti dokumentarističkog karaktera, dok trajanje i tehnika snimanja nisu zadani, što ostavlja prostora amaterima i "običnim" zaljubljenicima u dokumentarni film

Festival hrvatskog dokumentarnog filma, 5. Liburnia film festival, održat će se od 29. kolovoza do 2. rujna u lučici u Ičićima, na otvorenoj pozornici. Cijeli događaj organizira udruga "Moji Ičići" koja je ovih dana pozvala domaće autore i producente dokumentarnih filmova da prijave svoje radove. Riječ je inače o jedinom hrvatskom festivalu domaćeg dokumentarca, a gotovo jedini uvjet za sudjelovanje jeste da film mora biti završen u 2006. ili 2007. godini.

S druge strane niti trajanje filma niti tehnika snimanja organizatoru nisu bitni, tako da u obzir mogu ući čak i filmovi snimani mobitelskom kamerom ili fotoaparatom. Rok prijave je 10. kolovoz, a najbolji festivalski film izabrat će žiri, koji će dodijeliti i nekoliko posebnih priznanja, Istovremeno za najbolji će film glasovati i publika. Prednost pri odabiru imaju oni filmovi koji do sada nisu prikazani na televiziji, a prijavnicu možete naći na ovom linku.

Podsjetimo, na prošlogodišnjem Liburnia film festivalu nagradu žirija za najbolji film dobili su Dana Budisavljević, Alen Liverić i Marin Lukanović za "Ode Eddy" (Aldo Tardozzi, Factum), film o prerano preminulom crtaču stripova i ilustratoru Edvinu Biukoviću, dok je nagradu publike zaslužio film Tomislava Mršića (HRT) "Čardak ni na nebu ni na zemlju". Posebna priznanja tada su dobili "Druga strana Wellesa" (Daniel Rafaelić i Leon Rizmaul), "Čekajte čekajte" (Tanja Golić) i "Hrvatska (k)raj na zemlji" (Oliver Sertić).