Počinje "Tjedan novog srpskog filma" u zagrebačkoj Kinoteci

Ivor Car

23. siječnja 2005.

Počinje "Tjedan novog srpskog filma" u zagrebačkoj Kinoteci

Sutra, u ponedjeljak 24. siječnja u zagrebačkoj Kinoteci započinje "Tjedan novog srpskog filma" tijekom kojeg će biti prikazano šest filmova iz susjedne nam države. Osim filma Srđana Karanovića, "Sjaj u očima", koji će otvoriti "Tjedan", svakako ne biste trebali propustiti Žilnikov "dokumentarac" "Kenedi se vraća kući", te Golubovićev "Apsolutnih sto"

Od ponedjeljka 24. siječnja, pa do subote 29. siječnja u zagrebačkoj Kinoteci koja se, ako tko ne zna, nalazi u Kordunskoj ulici, na broju 1, održat će se "Tjedan novog srpskog filma". U suradnji Zagreb filma i Ambasade Srbije i Crne Gore, te uz potporu Ministarstva kulture RH u sklopu Tjedna bit će prikazano šest filmova iz susjedne nam države, i to "Sjaj u očima", "Pad u raj", "Kenedi se vraća kući", "Skoro sasvim obična priča", "Labirint" i "Apsolutnih sto".

Sve projekcije počinjat će u 20.30 sati, a program će sutra otvoriti film redatelja Srđana Karanovića, "Sjaj u očima", koji je uz Žilnikov dokumentarac "Kenedi se vraća kući", te Golubovićev "Apsolutnih sto" svakako nešto što biste trebali pogledati. Ulaznice za sve projekcije su u slobodnoj prodaji, osim za projekciju filma "Sjaj u očima", koji ćete moći pogledati samo ukoliko si priskrbite pozivnicu. Što god od ponuđenog odlučili pogledati, požurite se jer kapacitet Kinoteke je samo 300 mjesta. Raspored projekcija bit će sljedeći:

Ponedjeljak, 24. siječnja u 20.30 sati

"Sjaj u očima"
redatelj: Srđan Karanović


Utorak, 25. siječnja u 20.30 sati

"Pad u raj"
redatelj: Miloš Radović


Srijeda, 26. siječnja u 20.30 sati

"Kenedi se vraća kući"
redatelj: Želimir Žilnik


Četvrtak, 27. siječnja u 20.30 sati

"Skoro sasvim obična priča"
redatelj: Miloš Petričić


Petak, 28. siječnja u 20.30 sati

"Labirint"
redatelj: Miroslav Lekić


Subota, 29. siječnja u 20.30 sati

"Apsolutnih sto"
redatelj: Srđan Golubović