NOĆ KOJU JE TREBALO PROPLAKATI: Pa-pa, Jadro i Vlado

Jagoda Kljaić

13. lipnja 2012.

NOĆ KOJU JE TREBALO PROPLAKATI: Pa-pa, Jadro i Vlado

Prijatelji i dojučerašnji bliski suradnici, na sjednici Predsjedništva HDZ-a, izglasaše Jadranki Kosor i Vladimiru Šeksu nepovjerenje. Ovu noć je trebalo proplakati. Tko nije, loš je domoljub. Zbog Jadranke. Ode, trajno i zauvijek. Još samo prije nekoliko mjeseci osoba koja odlazi u ropotarnicu političke povijesti, koja sada više neće imati ni svoju kancelarijicu u Saboru, vodila je ovu državu kao premijerka. Nije to njen grijeh, nego svih onih koji su glasali za njenu stranku, birali Kosor za premijerku, podržavali je i hvalili njen rad

Ovu noć je trebalo proplakati. Tko nije, loš je domoljub. Zbog Jadranke. Ode, trajno i zauvijek. Do jučer, za sljedbenike, velika političarka, koja to sigurno nikad ne bi postala da ne bi rata i ratnih stradalnika kojima se pametno priklonila. I mnogi drugi su pomagali i suosjećali, ali su se klonili politike. Uvijek je važno izabrati vrijeme, mjesto i situaciju iskoristiti za sebe. Poslije samo treba znati donekle dobro govoriti.


Ostajem u čekanju osvete Jadre i Vlade (FOTO: Novi list)

Prijatelji i dojučerašnji bliski suradnici, na sjednici Predsjedništva HDZ-a, izglasaše Jadranki Kosor i Vladimiru Šeksu nepovjerenje. Bez ijednoga glasa za njih. Ne mogu više biti čak ni potpredsjednici Sabora u ime svoje stranke. Prijatelji im ne vjeruju ni na funkciji koja, politički, nema neku snagu. Kad ih se prijatelji odjednom i na brzinu odriču, sad izgleda kao da su jedva čekali tu mogućnost, zašto bismo se onda mi, koji im nikad nismo bili bliski ni po čemu, zabrinjavali. Zato što su nas doveli ovdje gdje smo sada. Na dno, ispod koga nema više zraka.

Snovi provincijske princeze Jadranke Kosor

Hrvati nasrnuli na američki Glamour: "Mogli ste provjeriti tko je ona"

ZLODUH HRVATSKE POLITIKE: Zašto je Vladimir Šeks baš sad ovoliko nervozan?

NESPOSOBNI POVJESNIČAR: Tomislav Karamarko je sitni blefer kojem treba dati nogu u dupe!

Još samo prije nekoliko mjeseci osoba koja odlazi u ropotarnicu političke povijesti, koja sada više neće imati ni svoju kancelarijicu u zgradi Sabora, vodila je ovu državu kao predsjednica Vlade. Nije to njen grijeh, nego svih onih koji su glasali za njenu stranku, birali Kosor za premijerku, podržavali je i hvalili njen rad. Sada će završiti u običnoj saborskoj klupi, iz koje ne mora ni glasa pustiti. Pjesmu može ostaviti za vožnju u stranačkom automobilu, to joj je njena stranka ostavila u znak zahvalnosti. Dok ne izglasa drugačije, pa i to izmakne ispod podcijenjenih nekadašnjih stranačkih prvih ljudi.

Pa kako onda ne bismo plakali nad takvom sudbinom. Kakvi bi mi to bili ljudi da ne suosjećamo. Ipak su oni od HDZ-a zaslužili više. Ostajem u čekanju osvete Jadre i Vlade. Previše su godina u politici, a da ne bi znali metode osvete. Igrokaz se nastavlja. Bez publike. Koja samo iz daljine aplaudira.

Lupiga.Com