NJEC U SAVSKOJ 66 NAŠAO PRIJATELJA: Stožeraš Stanko u krilu Punkera protiv rata

Ivan Kegelj

19. ožujka 2015.

NJEC U SAVSKOJ 66 NAŠAO PRIJATELJA: Stožeraš Stanko u krilu Punkera protiv rata

Nakon uspješnog desanta na Savsku 77, idol generacije Njec Hranjec dobio je zapaženo mjesto u medijskom prostoru, ali malo koji medij uspio je zaviriti iza kulisa njegovog grandioznog poduhvata. Šteta, jer tamo se sakrila jedna lijepa priča o prijateljstvu što se doslovno preko noći razvilo između našeg dostojnog punkera i jednog dvostrukog špijuna, stožeraša Stanka. O ovom događaju fascinantne prirode, o ovom obratu koji baca novo svjetlo na neprispodobivog Njeca Hranjeca izvijestit će vas Lupiga.

Kao što nam je već svima poznato, idol generacije Njec Hranjec 15 sati i 15 minuta čitao je u Savskoj ulici "Tajnu Krvavog Mosta" Marije Jurić Zagorke, e kako bi na licu mjesta, preko puta improviziranog šatorskog naselja u Savskoj 66, provjerio hoće li prije završiti rat ili će on naglas pročitati tristotinjak stranica knjige. Tijekom ovog poduhvata, Njecu i njegovim simpatizerima pridružio se stožeraš Stanko. Cijelu noć proveo je s Njecom i grupicom koja mu je pravila društvo. Nije zapitkivao gdje je tko bio '91, što je u Savskoj ulici proteklih mjeseci vrlo moderno i šik pitati. Naprotiv, odnosom prema prisutnima davao je do znanja da stvar podržava u cijelosti, bez ostatka. Prisutne je šarmirao do te mjere da su ga neki od njih nakon okončanog istraživanja vodili doma na cugu, klopu i spavanje.  

O stožerašu Stanku govorit ćemo još, nakon što čitatelje upoznamo s reakcijama koje ovih dana stižu glavnom junaku recentnog događaja. Virtualni poštanski sandučići Njec Hranjeca zatrpani su izrazima divljenja, porukama podrške, vanbračnim ponudama i ponekom prijetnjom. U tom šarenilu virtualnih dopisnica ističe se poruka Slavena Letice, velikog gurua opinionmejkerstva i stručnjaka na polju niza znanstvenih i inih disciplina.

(FOTO: Lupiga.Com)

A (tek) sad, nakon spomenutog Letice, možemo krenuti dalje, prizemnije, u nastavak priče o stožerašu u redovima Njeca Hranjeca i prijatelja. Nakon što su ga nahranili i napojili, nakon što se dobro naspavao i lijeno protegnuo, Stanko se slomio i priznao: beskućnik, dvostruki špijun. Dvostruka igra Stanku je u startu oproštena, što može zahvaliti procjeni da mu je o njoj ovisio život, te je odmah pokrenuta akcija za pronalazak stožera koji bi Stanka primio u svoje redove. Evo što o tome kaže Njec Hranjec:

"Prilikom istraživanja, pridružio nam se tokom prohladne noći i ovaj mali umiljati mačak. Nije imao ogrlicu pa je dobio ime - Stanko, po liku iz knjige 'Tajna Krvavog mosta'. Ako ste zainteresirani i u mogućnosti, pozivam vas da pomognete da Stanko čim prije pronađe stalni dom."

Njecovi prijatelji objavili su pak ovaj oglas:  

Grof Stanko von Bajica traži stalni smještaj!

"Dva završena ulična faksa i dalje neudomljen, šeta Savskom, biva dvostruki špijun, pristaje uz stožer koji ponudi više topline i klope, prodaje se za sitne pare, zna svoj poso u dušu. Pokupljen na čitanju 'Tajne krvavog mosta' na Savskoj 77. Uvalio se sam na parče grijanja kod više ljudi, dakle nema problema sa strancima, brzo se privikava.

(FOTO: Facebook)

Mazan, spava većinu vremena naravno jer biva mačak, valjanje na leđima, protezanje i koluti unaprijed i unazad. Godine nepoznate, ali odokativno rekao bih da je mlađi od godinu dana.

Kontakt broj: 0997377224

Šerajte, tračajte, širite, falite, nagovarajte - nađimo Stankecu stalni stožer gdje će mirne duše kunjati."

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Neki novi klinci".