433 UZVANIKA: Ministar pozvao zaposlene na tulum 10. travnja pa otkazao nakon upitâ

Nataša Škaričić

10. travnja 2015.

433 UZVANIKA: Ministar pozvao zaposlene na tulum 10. travnja pa otkazao nakon upitâ

Ministar zdravlja Siniša Varga pozvao je sve zaposlenike Ministarstva zdravlja da 10. travnja dođu provesti ludu noć u restoranu Ksaver, uz piće, hranu, DJ-a Petra Marka i karaoke, te da sa sobom „donesu dobro raspoloženje i želju za opuštenim i bezbrižnim druženjem“. Ovom bizarnom pozivu na tulum kakav se ne pamti u povijesti Ministarstva zdravlja, zaposlenicima upućenom preko jedne od službenica Ministarstva zdravlja, sa zaglavljem u kojemu je pisalo Ministarstvo zdravlja, potpisom se pridružila i ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjana Prenđa Trupec.

Kako doznajemo, na cjelonoćnu su zabavu pozvani i direkcija HZZO-a i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

"Pozivamo sve djelatnike na zajedničko druženje 10. travnja 2015. godine od 21 sata pa do kasno u noć, u restoranu Ksaver, ispod Ministarstva zdravlja. Uz hranu i piće zabavljat će DJ Petar Marko i voditi karaoke. Sa sobom donijeti dobro raspoloženje, želju za opuštenim i bezbrižnim druženjem", stoji u pozivu koji je 9. travnja upućen svim zaposlenicima MZ-a. 

Budući da samo Ministarstvo zdravlja broji 433 zaposlena koji su dobili poziv na cjelonoćno ludovanje, zanimalo nas je tko će platiti trošak njihove zabave, ali i to kojim se povodom ona organizira i zašto baš na datum koji je, u najmanju ruku, delikatan. 

Pitanja smo ministarstvu uputili u 9 ujutro, a odmah poslije toga i Vladinom Uredu za odnose s javnošću. Nešto poslije podneva, primili smo telefonski poziv iz Vlade i ljubazna službenica nas je obavijestila da je glasnogovorniku Ministarstva zdravlja Josipu Jagiću poručeno da odgovori na naša pitanja i da ćemo sigurno dobiti odgovor. 

Odmah nakon toga, glasnogovornik je poslao mail u kojemu tvrdi da će sve troškove ovog tuluma snositi osobno ministar Varga i Prenđa Trupec, a da je povod potreba za neformalnim druženjem nakon napornog rada u ministarstvu:

Vargin poziv na privatni tulum za 10. travnja poslan na službeni mail zaposlenicima (FOTO: Lupiga.Com)

"Povod okupljanja je tek neformalno druženje kojeg nedostaje zbog opsežnog posla koji zaposlenici Ministarstva zdravlja obavljaju na velikim projektima zdravstvenog resora. Troškove druženja plaćaju ministar zdravlja prim. dr. Siniša Varga i ravnateljica HZZO Tatjana Prenđa-Trupec osobno, vlastitim sredstvima", napisao je Jagić. 

Na naše insistiranje da objasni zašto je poziv zaposlenicima za privatni tulum upućen preko službene osobe u ministarstvu i zašto ministar nije razmišljao o tome je li prikladno da organizira ničim izazvano slavlje baš na dan osnutka Nezavisne Države Hrvatske, Jagić je svega pola sata nakon prvog maila poslao i drugi u kojemu nas obavještava da je zabava otkazana

"Poštovana, zbog iznenadnih i neodgodivih obveza ministra, druženje se otkazuje", stoji u dopisu Ministarstva zdravlja. 

Reakciju Vlade na novi gaf ministra Varge nismo uspjeli dobiti, no nadamo se da će se zainteresirati za kronologiju događaja i procijeniti da li se s novcima Ministarstva zdravlja 10. travnja trebao održati veliki tulum Ministarstva zdravlja, HZZO-a i HZJZ-a, ali je taj plan osujećen interesom novinara. 

Ministarstvo zdravlja je ranije za svoje zaposlenike organiziralo jedino Božićne i novogodišnje domjenke, koji su se uglavnom održavali u jutarnjim satima.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Vlada RH