Lupiga's not dead

Ivor Car

3. studenog 2009.

Lupiga's not dead

Ne, dragi Lupeži (ukoliko takvih uopće još uvijek ima), Lupiga nije mrtva. Nije čak stvar ni o našoj staroj boljci, koja se najlakše može opisati kao potpuna lijenost, već nas ovaj put nije bilo iz nekih objektivnih razloga. Naime, proteklih dana naša je stranica bila hackirana i tu je polumrtvu mrcinu, gotovo pa lešinu, u život ponovno digao naš webmaster, inače istaknuti predvodnik ljenivačkog krda

Istina, jesen je na Lupigu donijela do sada (a radi se o gotovo osmogodišnjoj povijesti) neviđenu i neslavnu neaktivnost, koja je zadnjih nekoliko dana bila pojačana s hackerskim (ili crackerskim, kako god hoćete) napadima. Iako se čini sasvim suludo da se netko odluči napad na ovakvu Lupigu, to se uistinu dogodilo, iz nama, jakako, nedokučivih razloga. Nije da se razumijemo u materiju, ali prema riječima našeg webmastera napadnuto je čak 457 Lupiginih stranica, a povremeno se stranicama moglo pristupiti, budući da su postojale izvjesne rupe u napadima.

One koji su se zadnje vrijeme raspitivalo o tim napadima, moramo razočarati. Ne, nije, prema njihovim pretpostavkama Željko Kerum platio napade. Nije ih platio niti Milan Bandić. Barem se nadamo da nisu. Napad je navodno došao iz Kine, a upućen je preko nekoliko drugih websiteova, čije imena nećemo spominjati, a koji su vjerojatno u cijeloj priči potpuno nevini. U svakom slučaju nadamo se da ga nitko nije platio, jer ako jeste to bi onda značilo da svojim radom izazivamo nekakve reakcije, a znate da nismo, ne bismo mi.

Na koncu se naš vrli webmaster uputio u tešku i neizvjesnu borbu s nemanima kojima nismo zapamtili niti ime, a za pretpostavljati je kako ćemo neko vrijeme biti mirni. Taj mir ćemo iskoristiti kako bismo ponovno nešto propiskarali, a oporavku stranice posebice se raduje šef dobrog dijela Lupeža, stanoviti Zverchuga, koji s nestrpljenjem čeka da ponovno počne plasirati svoje kolumne, koje vjerujete mi na riječ, ne vrijede ni pet dinara. Uglavnom, hvala svima koji su se povodom nemilih događaja javili i ponudili svoju pomoć i pomoć svojih bližnjih, a bilo vas je dosta. Njima kao i ostalima savjetujemo da ostanu s nama i uživaju u onome što ćemo im nastaviti nuditi u buduće, kao i ovih proteklih osam godina.