PUTINOV SHOW: Trump je talentiran, a Sepp Blatter bi trebao dobiti Nobela za mir

Lupiga.Com

17. prosinca 2015.

PUTINOV SHOW: Trump je talentiran, a Sepp Blatter bi trebao dobiti Nobela za mir

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je već tradicionalnu maratonsku trosatnu godišnju konferenciju za novinare u Moskvi pred gotovo 1.400 akreditiranih novinara. Pred sam početak događanja skinuo je sat s ruke i odložio ga strane nakon čega je s vidiljivim zadovoljstvom odgovarao je na novinarska pitanja vezana za vanjsku i unutarnju rusku politiku, uživajući u stalnoj konsternaciji novinara koju su izazivali njegovi odgovori.

Komentirao je tursko obaranje ruskog aviona, nazvavši ga neprijateljskim činom. "Šanse za poboljšanje odnosa s Turskom nisu perspektivne. Turci su odlučili polizati Amerikance po jednom mjestu", poručio je Putin.

Negirao je kako su redovne ruske trupe raspoređene diljem Ukrajine, no kazao je kako bi se tamo mogle nalaziti "osobe koje izvršavaju određene zadatke iz vojne sfere."


Show ruskog predsjednika trajao je 3 sata i osam minuta. (FOTO: russiainsider.com)

 

Vrhunac ovogodišnjeg ludila dostignut je izjavom da bi predsjednik FIFA-e Sepp Blatter trebao dobiti Nobelovu nagradu za mir.

"On je inspiracija i čovjek koji je učinio mnogo za svjetski nogomet. To ne znači da nije bilo korupcije u FIFA-i, ali je nedopustivo da jedna zemlja nameće svoju pravnu jurisdikciju nad drugim zemljama i zadržava pravo da ih ispituje, iako time krši međunarodne odredbe", izjavio je Putin, koji je ponovno napao SAD, čije tužiteljstvo je i pokrenulo aferu i FIFA-i, čiji je rezultat desetine uhićenih nogometnih dužnosnika.

Za američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa izjavio je kako je "talentiran i pravi vođa" te podržao njegovu nedavnu izjavu o potrebi snažnije suradnje sa Rusijom.

Putin je odgovarajući na novinarsko pitanje rekao da će Rusija nastaviti sa zračnim udarima u Siriji "i s potporom ofenzivi sirijske vojske sve dok ona provodi svoje operacije", te ponovio da o budućem vodstvu u Siriji treba odlučivati sirijski narod.

Očekivalo se da će ovogodišnja konferencija za novinare oboriti rekord u trajanju, ali je prekinuta samo dvije minute prije dostizanja prošlogodišnjeg rekorda. 

Lupiga.Com
Naslovna fotografija: Hina