Kriza

Vuk

14. ožujka 2002.

Kriza

Već danima nam se u vladi "kuha" ono od čega uporno pokušavamo okrenuti glavu poručujući Račanu i ekipi da su dosadni. Ivičina vlada danas je otišla korak dalje prema konačnom slomu nakon što je svih pet HSLS-ovih ministara podnijelo ostavku. Ostaje samo pitanje prijevremenih izbora koji će, dođe li do njih, dodatno usporiti reforme koje se ionako kreću brzinom slijepe kornjače
Prijevremene izbore Račan i SDP ocjenjuju lošim potezom jer će kako kaže doći do nepotrebnog gubitka vremena i rejtinga kojeg je Hrvatska dosad stekla. Slažemo se! Granić, Fižulić, Kraljević, Radoš i Vlahušić klauni su cirkusa koji se eto događa u HSLS-u, a odražava kao kriza u vladi.
Ti isti ministri danas su puni patetičnih izjava kako su za svoj odlazak iz vlade saznali od prijatelja, na putu, preko telefona...Ma koga to zanima? Posebno je pogođen "kralj igračaka" Goranko Fižulić koji izgleda uskoro odlazi u Ameriku. Šta čeka?
Zaključak je dakle da to što se sada događa u HSLS-u bezidejno, jadno i bez isprike. Drugi dio jada čine SDP i HNS u dogovorima oko gradske fotelje. Tako je gradski SDP danas dao i kandidatkinju za gradonačelnicu metropole, mnogima anonimnu gđu. Vlastu Pavić. Gospođa je dipl. pravnik, rođena 1957. u Zagrebu. Bila je općinski sudac, privatni odvjetnik, od prošle godine zamjenica gradonačelnika.
Ne znamo da li gospođa pije. Nismo puno pisali o ovim temama, stvarno bi dosadili svima, pa i samima sebi, jer ruku na srce, odluke o smjeni ministara, tajna sastavljanja istih, nepovjerenje, glupi potezi, ostavke, objašnjenja, izvanredne sjednice i novi ljudi, sve to ugrožava stabilnost ove državice kojoj su jedine svijetle točke izgleda samo, sportaši!