KONFABULATOR: Ako Modrić u nedjelju zaigra od prve minute HNS će tražiti da se ponedjeljak proglasi neradnim danom

Vjeran Grković

1. rujna 2012.

KONFABULATOR: Ako Modrić u nedjelju zaigra od prve minute HNS će tražiti da se ponedjeljak proglasi neradnim danom

Kako neslužbeno doznajemo, ukoliko hrvatski veznjak Luka Modrić nakon gotovo dva mjeseca histerije oko transfera u madridski Real, na Santiago Bernabeu za kraljevski klub u nedjeljnom susretu protiv Granade zaigra od prve minute, Hrvatski nogometni savez to će obilježiti na dostojan način. Naime, ako se ovaj scenarij obistini i hrvatski čarobnjak, svjetski poznati fantazist, započne utakmicu u prvom sastavu, iz Rusanove će po hitnom protokolu poslati depešu hrvatskoj vladi da se zbog ovog povijesnog događaja prvi sljedeći radni dan proglasi neradnim

Kako neslužbeno doznajemo, ukoliko hrvatski veznjak Luka Modrić nakon gotovo dva mjeseca peripetija oko transfera u madridski Real, u nedjelju, na Santiago Bernabeu za kraljevski klub u susretu protiv Granade zaigra od prve minute, Hrvatski nogometni savez to će obilježiti na dostojan način. Naime, ako se ovaj scenarij obistini i hrvatski čarobnjak započne utakmicu u prvom sastavu, iz Rusanove će po hitnom protokolu poslati depešu hrvatskoj vladi da se zbog ovog povijesnog događaja prvi sljedeći radni dan proglasi neradnim.


Luka Modrić pobjedio je zle čelnike Tottenhama, na zadovoljstvo hrvatskog naroda i navukao Realov dres (FOTO: Real Madrid)

„Igrač takvog kalibra uistinu zaslužuje da mu hrvatski narod oda počast i zahvali za sve ove tjedne koje je napeto uz televizijske ekrane, dnevne novine i internetske portale, provodio strepeći nad njegovom sudbinom. Igrati za takav klub nije mala stvar, ja to najbolje znam, jer sam i sam igrao za Real. Luka u Realu je izvrstan način da se promovira naša prekrasna zemlja i sigurno je da mu se Hrvatska zbog toga treba odužiti na primjeren način“, rekao nam je naš izvor iz Rusanove, želeći ostati anoniman, jer ni sam nije siguran hoće li Jose Mourinho hrvatskom fantazistu uistinu ukazati povjerenje od prve minute. Ideju je navodno podržao i resorni ministar, Željko Jovanović, koji je zadovoljan što je isušio hrvatsku nogometnu močvaru i smatra da bi se neradnim danom ujedno mogao obilježiti i taj njegov uspjeh, ali i da bi takav potez vlade bio cijenjen kod glasača i podigao joj poljuljanu popularnost. No, hoće li uistinu Jovanović lobirati u vladi da se u ponedjeljak proglasi neradni dan, nismo uspjeli doznati, jer nam nije odgovarao na telefonske pozive. Podršku cijeloj priči zasigurno će dati i brojni domaći mediji.


Navodno će za neradni dan lobirati i ministar Jovanović, čovjek koji je isušio hrvatsku nogometnu močvaru (FOTO: Arhiva)

Unutar Hrvatske kuće nogometa postoje i još neki prijedlozi, o kojima će se raspravljati tijekom današnjeg dana. Naime, pojedini dužnosnici iz domene najpopularnijeg sporta u Lijepoj Našoj, predlažu da se u slučaju da Modrić zatrese Granadinu mrežu, 2. rujna trajno proglasi neradnim danom, odnosno praznikom, a ukoliko asistira za pogodak Reala, da se taj dan neradom obilježava tek svake prestupne godine.„Ako ga Luka utrpa to će biti veliki događaj za Hrvatsku. I samo oni koji ne vole ovu zemlju i kojima je mjesto u Srbiji, mogu biti protiv toga. Osim toga, pruža se prilika i da Hrvatska nešto zaradi u ovim teškim gospodarskim vremenima, jer se računa da će oni koji imaju novca, tog dana, slaveći hrvatske uspjehe, popiti najmanje 14 hektolitara isključivo domaćeg piva“, rekao nam je jedan od predlagatelja, dodavši da ne treba zaboraviti ni na materijalni benefit koji će država imati od Lukinog transfera vrijednog 33 milijuna eura i njegove tjedne plaće od 1,1 milijuna kuna, jer dio toga će zasigurno završiti u Hrvatskoj, dakle samim time i u rukama hrvatskog naroda. Navodno bi u slučaju da Modrić postane strijelac moglo doći i do odgode početka školske godine na razini cijele države. Ideja je da se djeca vesele hrvatskim postignućima i da ih se od malih nogu usmjeri prema pravim vrijednostima.


Kuća hrvatskog nogometa (FOTO: Wikipedia)

Inače, u HNS-u se bave i mišlju da u narednim danima javno upute kritiku određenim medijima i izvrgnu ih javnom ruglu. Naime, uočeno je kako su pojedini hrvatski informativni web portali u proteklim tjednima u nekoliko navrata propustili pisati o sagi s Modrićevim transferom,  a to nipošto nije dobro za sportsko zdravlje nacije. Smatraju da se na takve društvene anomalije mora upozoriti, a najnaoštreniji idu toliko daleko da lobiraju da se protiv takvih medija pokrene i sudski postupak. Naš sugovornik smatra i da bi se svim medijima koji se makar djelomično financiraju iz hrvatskog proračuna trebalo dokinuti financiranje ukoliko ne informiraju svoje čitatelje ili gledatelje da je Modrić u nedjelju postigao pogodak, naravno, uz uvjet da se to i dogodi. Predsjednik Ivo Josipović, doznajemo iz povjerljivih izvora, već ima neke kandidate.

Lupiga.Com