KONFABULATOR: Macolin medvjed tukao Darka Milinovića u šahu

Ivan Kegelj

15. ožujka 2012.

KONFABULATOR: Macolin medvjed tukao Darka Milinovića u šahu

Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović uveselio je prije dva dana kod restorana Macola svoje Ličane, članove stranke. Smijeh, vika, cika i navijanje orili su se kraj Macolinog restorana na staroj cesti Zagreb - Split, jer u pitanju je bio neviđen sportski okršaj. Baš kao u vicu, Darko Milinović igrao je šah s jednim od medvjeda iz Macolinog privatnog zoološkog vrta. Prava je šteta što ovoj sportskoj priredbi novinari nisu prisustvovali, jer lički HDZ-ovci prenose da u Lici dugo nije viđena takva zabava. Druženje kod Macole, inače, organizirao je ogranak HDZ-a Grada Gospića.

 


Medvjed Bruno, prvi s lijeva

- U ograđenom prostoru gdje Željko Orešković Macola drži medvjede krečom su nacrtali šahovsku poloču i obilježili svako polje. Za stolom s druge strane ograde sjedio je Milinović s ovećim društvom. Uzeli su šahovsku ploču i stavili je na stol. Kad bi Milinović povukao potez, sačekali bi da medvjed stane na jedno od označenih polja pa zatim povlačili potez na isto polje na šahovskoj ploči. Kad bi Darko igrao krupnom figurom, konjem, lovcem ili kraljicom, ista figura, važilo je, povlačit će se i za medvjeda. Bio je to smijeh kakav ne pamtim, ispričao nam je Vlado Karakaš, jedan od članova gospićkog HDZ-a.

Uz odojka s ražnja i piće veselo društvo pet sati se zabavljalo gledajući kako kandidat za predsjednika najveće oporbene stranke igra šah s medvjedom. Stvari nisu išle glatko, jer trebalo je čekati da medvjed stane na neko od označenih polja.  Međutim, Ličani su imali strpljenja.

- Istina je, zabavljali smo se. Ne mislite valjda da smo u HDZ-u svi smrtno ozbiljni. Međutim, bit ćemo ozbiljni kad na red dođe izbor za predsjednika stranke, komentirao je medijima ovu urnebesnu sportsku priredbu Milinović.

Nakon četiri odigrane partije, Macolin medvjed Bruno ubilježio je pobjedu od 2,5 naprema 1,5. Prvu partiju Milinović je pobijedio, ali predsjedniku ličkog HDZ-a koncentracija je tad popustila pa je medvjed Bruno najprije izvukao remi, da bi u preostale dvije partije glatko pobijedio. Milinoviću, tvrde svjedoci, ovakav rasplet cjelodnevne zabave nije najbolje legao. Članovi gospićkog HDZ-a u veselom raspoloženju na koncu su zaključili da nije bitno pobijediti, nego sudjelovati, a predsjednički kandidat stranke ustvrdio je kako je siguran da će na predstojećim stranačkim izborima imati više sreće.      

Lupiga.Com