HANŽEKOVIĆEV EPH ODBIO OBJAVITI OGLAS RADNIKA ZG HOLDINGA: Dobili smo input da ne objavimo vašu istinu

Ivan Kegelj

9. svibnja 2016.

HANŽEKOVIĆEV EPH ODBIO OBJAVITI OGLAS RADNIKA ZG HOLDINGA: Dobili smo input da ne objavimo vašu istinu

Zagrebački holding otkazao je 22. travnja svojim radnicima Kolektivni ugovor, zbog čega su sindikati najavili sudsku tužbu i sindikalne akcije s mogućim štrajkom. Jedna od akcija koju su sindikati namjeravali provesti u borbi protiv otkazivanja kolektivnog ugovora i senzibiliziranja javnosti za ovu temu bila je i objava plaćenog oglasa u Jutarnjem listu. Vlasnik ovog lista, podsjetimo, Marijan je Hanžeković, odvjetnik koji je kocem 2014. godine položio 15 milijuna kuna jamčevine kako bi zagrebački gradonačelnik bio pušten iz pritvora. Elem, sindikati su namjeravali zakupiti polovinu stranice u Jutarnjem listu i tamo objaviti nepravilnosti vezane uz otkazivanje kolektivnog ugovora, ali marketinška služba Hanžekovićevog Europa-press holdinga, nakon stanovitih konzultacija, odbila je objaviti oglas. Lupiga je u posjedu spornog oglasa, kao i prepiske zastupnika sindikata i marketinške službe EPH. 

Marijan Hanžeković, vlasnik Jutarnjeg lista (FOTO: screenshot youtube)

Zastupnica Holdingovih sindikata za odnose s javnošću marketinškoj službi Hanžekovićevog EPH poslala je oglas, koji je u Jutarnjem listu treba biti objavljen na današnji dan. Sindikalni oglas naslovljen je sa "Istina je!", po uzoru na onaj koji je gradonačelnik Milan Bandić svojedobno objavio u svim tiražnijim novinama, uključujući i Jutarnji list, kako bi opravdao krajnje sumnjiv posao kupnje zemljišta Zagrepčanke. Između ostalog, radnički sindikati koji djeluju u Zagrebačkom holdingu u oglasu upozoravaju da uprava njihovog poduzeća, prije jednostranog otkazivanja kolektivnog ugovora, nije poštivala odredbe zakona o načinu otvaranja eventualnih kolektivnih pregovora.     

Međutim, oglas radnika Holdinga Jutarnjeg lista neće vidjeti. Sindikatima je to dala na znanje djelatnica marketinške službe EPH-a. U njezinom dopisu osobi zaduženoj za odnose s javnošću holdingovih sindikata stoji: "Draga A., nisam ti prije odgovorila jer je oglas zbog tematike morao proći provjeru kod naše pravne službe. Na žalost, imamo inpute s njihove strane da tekst oglasa ne možemo prihvatiti za objavljivanje. Nadam se da zbog toga nećete imati neugodnosti s klijentom."   

Na ovom mjestu pogledajte otkaz koji je marketinška služba Europ-press holdgina nakon stanovitih konzultacija (cijenjeni sude, nismo na ovom mjestu spomenuli Marijana Hanžekovića) naprosto odbila objaviti.


Lupiga.Com

Naslovna fotografija: en.wikipedia.org