Ekran priče 2004.

Božidar Alajbegović

9. siječnja 2004.

Ekran priče 2004.

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg natječaja "Ekran priče" i dobrih kritika koje je dobila knjiga u kojoj su sakupljene najkvalitetniji uradci, Naklada MD i IskonInternet natječaj će organizirati i ove godine. Prošle godine jedan od Lupeža uvukao se i među 30 najboljih (pozdrav Ivanu Kavezu). Dakle, prionite na pisanje, a evo i nekih propozicija natječaja
Na prošlogodišnji natječaj Ekran priče pristiglo je ukupno čak 763 pseudonimima potpisanih kratkometražnih proznih uradaka, od kojih je propozicije zadovoljilo njih 641.

200 najboljih priča objavljeno je na Iskonovom portalu (bez pravog imena autora), gdje su posjetitelji sajta zatim priče ocjenjivali (od 1 do 5), i tako odabrali 100 najboljih koje su potom bile objavljene u knjizi (izdavač Naklada MD), dok je specijalni žiri odabrao 3 najbolje čiji su autori nagrađeni posebnim nagradama sponzora.

Osim toga, 30 prvoplasiranih priča (prema ocjenama posjetitelja Iskonovog portala) bile su objavljene i u posebnom broju časopisa Quorum.

Ove su godine propozicije iste, odnosno najbolje tri priče (koje će nagraditi sponzori) birati će žiri u sastavu: Katarina Peović Vuković, Edo Popović, Roman Simić, Simo Mraović i Robert Mlinarec, dok će o najboljih stotinu priča opet odlučivati posjetitelji Iskonovog portala, putem online ocjenjivanja.

Izabranih 100 priča potom će biti objavljeno u knjizi pod naslovom Ekran priče 02, koja će biti predstavljena na Europskom festivalu kratke priče koji u svibnju 2004. godine organizira Naklada MD, u Zagrebu, Ljubljani i Puli.

Osnovni uvjeti natječaja:

• natječaj počinje 07.01.2004. i završava u ponoć 28.01 2004. 
• duljina priče je od 900 do 2700 znakova (s razmacima)
• priča ne smije biti prije objavljena
• priča mora biti napisana na hrvatskom jeziku
• priče s kratkom biografijom autora/ice slati na ekranprice@iskon.hr
• svi pristigli radovi koji ne zadovoljavaju gore navedene uvjete biti će zanemareni
• pobjednici natječaja bit će objavljeni 1.ožujka 2004. godine

Više o natječaju možete pronaći na http://ekran-price.iskon.hr

Dakle, drago čitateljstvo Lupige,  tipkovnice u ruke i navalite.

Posebna poruka Ivanu Kavezu i MOTS-u - bez plasmana među prvih 30 mi ne izlazite na oči!!!