Dole žene, gore Muškarci

Ivan Kegelj

3. studenog 2003.

Dole žene, gore Muškarci

Dajemo na znanje, danas je Svjetski dan Muškaraca (3. XI). Kako još uvijek nisam dobio čestitku, pa čak ni od kolegice Bilande koja me iznimno cijeni, nađoh se isfrustriran frustracijama i tugovah cijelo popodne. No, oko 16 sati dosjetih se da bi svoju tugu mogao podijeliti s braćom Lupežima. Dakle, Lupeži dlakavi po junačkim prsima, čestitam vam, a u nastavku zajedno kritizirajmo (čitaj-prezirno pljujemo) po nježnijem spolu.

Za početak, braćo po testisima postavimo jednostavno pitanje: "Navedite pet ženskih individua koja su napravile nešto za razvoj čovječanstva?"
Nakon što Muški dio čitateljstva ne uspije odgovoriti, a ženski s mukom nagura do majke Tereze i Marije Curie (koja je, by the way, sve prepisala od Pjera) započnimo s konstruktivnom kritikom.  
Da nije nas, idejama plodnih, te znanjem i testisima obdarenih Muškaraca, prilično je vjerojatno da kotač još uvijek ne bi bio izmišljen. Da ne govorimo o tome da bi čovječanstvo zasigurno još uvijek živjelo u uvjerenju da je zemlja ravna ploča pozicionirana na leđima velike kornjače. Struju, dakako, ne bismo imali, a to ne bi valjalo niti u jednu ruku.
Ali pustimo sad domete znanosti, kojih, podsjetimo još jednom, uopće ne bi bilo da živimo u svijetu ženske dominacije.
(Budi usput rečeno, žene možete prepoznati po tome što svugdje nose torbicu i sise, u parovima po dvije.)      
Svima nam je prijatelji odavno jasno da žene ne valjaju. Na žalost, jasno nam je i da su žene nužnost u našim životima, barem ukoliko želimo imati sinove koje ćemo jednom voditi na utakmice omiljenih nogometnih klubova. Ipak, ukoliko vas libido tjera da nađete ženu, ne dajte se zahebati. Pronađite ženu koja ne kuži niti misli da kuži; ženu koja čita, a nije joj jasno. Nađite smisao života u tri topla obroka dnevno, koja vam kuha žena koja ne kuži, niti misli da kuži. Nađite ljubav života u ženi koja neće donositi odluke i zaključke, barem ne bez vaše pomoći. 
Nemojte se, dragi moji, nasukati na tzv. intelektualke; one s naočalama i malim sisama. One šatro uvijek sve znaju i kao jasno im je, a ovamo iznered ludila i pakao neznanja. One će vas do kasno u noć tlačiti s recenzijom posljednjeg albuma "Lvky-ja" ili pričati o drugim, sličnim pizdarijama (razmislite zašto termin "pizdarije"); o pizdarijama od kojih se ježuri koža i ispadaju zubi.
Ne dajte se, dobri moji, prevariti. Vrijede samo dobre djevojke, one koje nikad i nigdje neće dovesti u pitanje vašu superiornost. One vas neće tlačiti suvišnim pitanjima i cmizdriti kad nađete lijepu, mladu ljubavnicu.
U zaključku: Živjeli mi Muškarci, a dušmani neka crknu od muke. Zna se gdje im je mjesto. (Na pamet mi pada kuhinja) 

P.S. Iako mi to nije običaj, ovom prigodom napisat ću i dvije prigodne pošalice, više pitalice.
Daklem; "Što govori slučaj kad žena iz kuhinje dođe u dnevnu sobu?" 
Odgovor je logičan; "Slučaj govori da smo ostavili predugačak lanac!"         

Drugi daklem; "Zašto je Bog stvorio ženu?"
I opet logično; "Zato jer ovca ne zna kuhati."