Čitanjem do boljeg seksa

Božidar Alajbegović

13. kolovoza 2004.

Čitanjem do boljeg seksa

Žene koje čitaju bolje su ljubavnice, dok se za muškarce knjigoljupce to nikako ne može reći - samo su neki od zanimljivih rezultata koji su dobiveni istraživanjem provedenim u Njemačkoj, a istraživalo se upražnjavanje slobodnog vremena. Više o rezultatima spomenutog istraživanja saznajte klikom na, pogađate već, naše nezaobilazno i vječno "opširnije"
Istraživanja koja su proveli najveći mrežni prodavač Amazon.de i B.A.T.-Freizeit-Forschungs Institut, hamburška organizacija za istraživanje slobodnog vremena, u najmanju su ruku objavili iznenađujuće rezultate.

Čak osamdeset i pet posto ispitanika, naime, smatra kako su čitači zanimljiviji od ostalih ljudi i više vole pričati s njima nego s ljudima koji ne čitaju. Ali čitači imaju i druge kvalitete – žene koje čitaju bolje su ljubavnice – u svakom slučaju u to je uvjereno pet posto muških ispitanika. Ista se stvar ne može tvrditi i u obratnom slučaju – samo dva posto ispitanica to isto tvrdi i za muškarce koji čitaju.

Pedeset i četiri posto ispitanih tvrdi i da ih knjige opuštaju, a trideset i osam posto njih da čitanje doprinosi njihovom dobrom stanju. I ovdje je bilo očigledno kako su knjige važnije ženama nego muškarcima. Četrdeset i pet posto ispitanih osoba ženskog spola izjavilo je kako im je da bi se osjećale dobro, potrebna knjiga u ruci, a u slučaju muškaraca, taj je broj iznosio samo trideset i jedan posto.

Za dvadeset i osam posto ispitanika Amazonovog istraživanja "Gospodar prstenova" je najvažnija knjiga u njihovom životu. Najveći Internet prodavač ispitao je deset tisuća ljudi, dok je B.A.T. pokrio njih dvije tisuće.

Izvor: www.knjiga.hr